Suomen Pipliaseura

3.7.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 3.7.2024

TÄSSÄ

Taivaiden valtakunta on lähellä!

. . .

Havahduta minut sen läsnäoloon!


SANA

Jeesus kutsui luokseen kaksitoista oppilastaan ja antoi heille vallan karkottaa demoneja ja parantaa kaikkia sairauksia ja vaivoja. Ensimmäinen näistä kahdestatoista apostolista eli valtuutetusta oli Simon, jota kutsutaan Pietariksi. Muut olivat Pietarin veli Andreas, Sebedeuksen poika Jaakob ja hänen veljensä Johannes, Filippos, Bartolomeus, Tuomas, tullimies Matteus, Alfeuksen poika Jaakob, Taddeus, Simon Kananeus ja Juudas Iskariot, joka ilmiantoi Jeesuksen. Nämä kaksitoista Jeesus lähetti matkaan ja antoi heille ohjeet: ”Älkää menkö vierasuskoisten alueille älkääkä samarialaisten kaupunkiin. Menkää mieluummin Israelin kadonneiden lampaiden luokse ja julistakaa: ’Taivaiden valtakunta on lähellä.’ (Matt. 10: 1–7)

  • Olen kuullut tuon alkuperäisen sanoman Jeesuksessa Kristuksessa lähelle tulleesta taivaiden valtakunnasta. Onko se minua lähellä? Millaiseksi välimatkan koen?
  • Taivaiden valtakunnan läheisyys on kertomuksessa muutosvoima. Katselen elämäni tai maailmani muutostarvetta ja kerron Jeesukselle, mihin kaipaan taivaiden valtakunnan kosketusta.
  • Taivaiden valtakunnan läheisyys ajaa myös liikkeelle, paljastamaan tätä läsnäolevaa salaisuutta. Millaiseen toimintaan tämä minua kutsuu?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Taivaiden valtakunta on lähelläni. Mitään välimatkaa ei ole, ellen itse sitä luo. Ole kotonasi minussa Jeesus!

Raamatunteksti(t)

Kaksitoista apostolia

1Jeesus kutsui kaksitoista opetuslastaan luokseen ja antoi heille vallan karkottaa saastaisia henkiä ja parantaa kaikkia tauteja ja vaivoja.

2Nämä ovat niiden kahdentoista apostolin nimet: ensimmäisenä Simon, toiselta nimeltä Pietari, ja hänen veljensä Andreas, Jaakob Sebedeuksen poika ja hänen veljensä Johannes, 3Filippus ja Bartolomeus, Tuomas ja publikaani Matteus, Jaakob Alfeuksen poika ja Taddeus, 4Simon Kananeus ja Juudas Iskariot, joka sitten kavalsi Jeesuksen.

Jeesus antaa matkaohjeet

5Nämä kaksitoista Jeesus lähetti matkaan annettuaan heille ohjeet:

»Älkää menkö vierasheimoisten keskuuteen älkääkä mihinkään Samarian kaupunkiin. 6Sen sijaan menkää Israelin kansan eksyneiden lampaiden luo 7ja julistakaa: ’Taivasten valtakunta on tullut lähelle.’

Matteus 10:1-7KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä