Suomen Pipliaseura

4.1.2024  Torstai

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 04.01.2024


TÄSSÄ

Hengitän levollisesti sisään ja ulos muutaman kerran. Kokoan mieleni ja jään odottamaan, josko tunnistaisin läsnäolosi ja kuulisin, mitä sinulla on sydämelläsi.

. . .

Anna levollinen ja valpas mieli. Olen edessäsi.

SANA

Seuraavana päivänä Johannes seisoi kahden oppilaan seurassa, kun Jeesus kulki taas ohi. Johannes sanoi: ”Katsokaa, Jumalan Karitsa!” Hänen sanansa kuultuaan oppilaat lähtivät seuraamaan Jeesusta. Jeesus kääntyi, näki heidän seuraavan häntä ja kysyi: ”Mitä etsitte?” He sanoivat hänelle: ”Rabbi” – sana tarkoittaa opettajaa – ”minne olet majoittunut?” Jeesus sanoi: ”Tulkaa, niin näette.” Niinpä he menivät ja näkivät, missä Jeesus majaili. He olivat loppupäivän hänen luonaan. Iltapäivä oli jo pitkällä, kello oli yli kolmen.

Andreas oli Simon Pietarin veli. Hän oli toinen niistä oppilaista, jotka kuulivat Johanneksen sanat ja lähtivät seuraamaan Jeesusta. Andreas etsi ensin veljensä Simonin ja kertoi hänelle: ”Olemme löytäneet Messiaan!” – sana on kreikaksi Kristus ja tarkoittaa Voideltua. Andreas vei Simonin Jeesuksen luokse. Jeesus katsoi tätä ja sanoi: ”Sinä olet Simon, Johanneksen poika. Sinun nimesi on tästä lähtien Keefas” – sana tarkoittaa kalliota ja on käännettynä Pietari. (Joh. 1: 35–42)

  • Mistä minä tunnistan Jeesuksen, kun hän kulkee ohi, kun hän puhuttelee minua, kun hän on läsnä?
  • Kuvittelen itseni Jeesusta seuraamaan lähteneiden Johanneksen oppilaiden joukkoon. Mikä minua Jeesuksessa kiinnostaa? Mitä ajattelen kävellessäni tässä joukossa? Mitä tunnen? Mitä Jeesuksen majapaikassa tapahtuu? Mitä tapahtuu minulle?
  • Jeesus katsoo minua. Mitä hän sanoo minulle?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Uskaltaudun seuraasi, Jeesus. Anna valmiutta ottaa vastaan, mitä annat. Anna minun nähdä selkeämmin, kuka sinä olet.

Raamatunteksti(t)

Jeesuksen ensimmäiset opetuslapset

35Seuraavana päivänä Johannes oli samassa paikassa, ja hänellä oli kaksi opetuslasta seurassaan. 36Jeesus kulki siitä ohi, ja osoittaen häntä Johannes sanoi: »Katsokaa: Jumalan Karitsa!» 37Kun opetuslapset kuulivat hänen sanansa, he lähtivät seuraamaan Jeesusta. 38Jeesus kääntyi, ja nähdessään heidän seuraavan hän kysyi: »Mitä te haluatte?» He vastasivat: »Rabbi» – se merkitsee: opettaja – »missä sinä asut?» 39»Tulkaa, niin näette», Jeesus sanoi. He menivät ja näkivät hänen majapaikkansa, ja he jäivät hänen seuraansa lopuksi päivää. Ilta oli tulossa, oli noin kymmenes tunti.

40Toinen näistä, jotka kuulivat Johanneksen sanat ja lähtivät seuraamaan Jeesusta, oli Andreas, Simon Pietarin veli. 41Hän etsi ensiksi käsiinsä veljensä Simonin ja sanoi hänelle: »Me olemme löytäneet Messiaan!» – se merkitsee: Voidellun. 42Andreas vei hänet Jeesuksen luo. Jeesus katsoi häneen ja sanoi: »Sinä olet Simon, Johanneksen poika. Nimesi on oleva Keefas» – se merkitsee: Kallio.

Johannes 1:35-42KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä