Suomen Pipliaseura

3.1.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 03.01.2024

3.1.  Keskiviikko


TÄSSÄ

Jumala, sinä olet ja täytät kaikkeuden läsnäolollasi. Olet siis myös tässä. Näet minut ja tiedät, mitä minulle kuuluu.

. . .

Auta minua tunnistamaan sinun äänesi ja kuulemaan sitä.

SANA

Seuraavana päivänä Johannes näki, että Jeesus oli tulossa hänen luokseen. Hän sanoi: ”Katsokaa, Jumalan Karitsa, joka ottaa kantaakseen maailman synnin! Hän on se, josta sanoin: ’Minun jälkeeni tuleva pääsee edelleni, koska hän oli olemassa jo ennen minua.’ Minäkään en tuntenut häntä, mutta juuri siksi tulinkin kastamaan ihmisiä vedellä, että Israel oppisi tuntemaan hänet.” Johannes todisti: ”Olen nähnyt, miten Henki laskeutui taivaasta kuin kyyhkynen ja jäi hänen päälleen. Minäkään en tuntenut häntä, mutta hän, joka lähetti minut kastamaan, sanoi minulle: ’Se, jonka päälle näet Hengen laskeutuvan ja jäävän, kastaa Pyhällä Hengellä.’ Minä olen sen nähnyt ja todistan, että tässä on Jumalan Poika.” (Joh. 1: 29–34)

  • Synti voidaan nähdä epäjärjestyksenä, poikkeamisena Jumalan alkuperäisestä elämänmallista, jossa ihminen elää yhteydessä häneen, varjelee ja viljelee maata, on osallinen hänen rakkaudestaan ja jakaa sitä olemisellaan ja tekemisillään. Miten minä miellän sanan synti merkityksen? Miten synti ilmenee minussa, miten yhteiskunnassa?
  • Mitä minulle merkitsee se, että Jumalan karitsa otti kantaakseen maailman synnin?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Anna minun tänään huomata sinun tekojasi ja elää niissä.

Raamatunteksti(t)

Jumalan Karitsa

29Seuraavana päivänä Johannes näki, että Jeesus oli tulossa hänen luokseen. Johannes sanoi: »Katsokaa: Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin! 30Hän on se, josta sanoin: ’Minun jälkeeni tuleva kulkee edelläni, sillä hän on ollut ennen minua.’ 31Minäkään en tuntenut häntä, mutta juuri sitä varten olen tullut kastamaan vedellä, että Israel saisi tietää, kuka hän on.»

32Johannes todisti: »Minä olen nähnyt, kuinka Henki laskeutui taivaasta kyyhkysen tavoin ja jäi hänen päälleen. 33Minäkään en häntä tuntenut. Mutta hän, joka lähetti minut kastamaan vedellä, sanoi minulle: ’Se, jonka päälle näet Hengen laskeutuvan ja jäävän, kastaa Pyhällä Hengellä.’ 34Minä olen sen nähnyt ja todistan, että tämä mies on Jumalan Poika.»

Johannes 1:29-34KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä