Suomen Pipliaseura

4.5.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 4.5.2024

TÄSSÄ

Jeesus, kaipaan läsnäoloasi ja tulen luoksesi.

. . .

Haluaisin rakastaa samalla tavoin toisia kuin sinä rakastat minua. Vapauta minut vihasta ja katkeruudesta.

SANA

“Jos maailma vihaa teitä, niin muistattehan, että ennen teitä se on vihannut minua. Jos olisitte kotoisin maailmasta, se rakastaisi teitä ominaan. Te ette kuitenkaan ole maailmasta, koska minä olen valinnut ja pelastanut teidät omikseni maailman keskeltä. Siksi maailma vihaa teitä. Pitäkää mielessänne, mitä sanoin teille: ’Palvelija ei ole suurempi kuin isäntänsä.’ Jos minua vainottiin, vainotaan teitäkin. Jos minua kuunneltiin, kuunnellaan teitäkin. Kaiken tämän ihmiset tekevät teille minun maineeni perusteella; he eivät tiedä, kuka minut on lähettänyt. (Joh. 15: 18–21)

  • Miltä minusta tuntuu, jos huomaan toisen ajattelevan minusta pahaa, jopa vihaavan minua? Miten suhtaudun tilanteeseen?
  • Jeesuksen maineen perusteella häntä vastustuksesta huolimatta kuitenkin kuunneltiin. Kuunnellaanko minua? Toisen osapuolen kuunteleminen voi ratkaista ristiriidan. Kuuntelenko minä lähelleni tulevia?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

“Suuttukaa, mutta älkää tehkö syntiä älkääkä antako auringon laskea vihanne ylle” (Ef. 4: 26).

Raamatunteksti(t)

Maailma vihaa Jeesuksen omia

18»Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua. 19Jos te kuuluisitte tähän maailmaan, se rakastaisi teitä, omiaan. Mutta te ette kuulu maailmaan, koska minä olen teidät siitä omikseni valinnut, ja siksi maailma vihaa teitä.

20»Muistakaa, mitä teille sanoin: ei palvelija ole herraansa suurempi. Jos minua on vainottu, vainotaan teitäkin. Jos minun sanaani on kuultu, kuullaan myös teidän sanaanne. 21Kaiken tämän ihmiset tekevät teille minun nimeni tähden, siksi etteivät tunne häntä, joka on minut lähettänyt.

Johannes 15:18-21KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä