Suomen Pipliaseura

4.8.2024 11. sunnuntai helluntaista

Kuuntele Tässä olen harjoitus 4.8.2024

TÄSSÄ

Kysyt, mitä minulle ihan oikeasti kuuluu?

. . .

Kerron. Kuuntelet ja vastaat.


SANA

Sitten Jeesus alkoi moittia kaupunkeja, joissa hän oli tehnyt useimmat ihmetekonsa. Niistä huolimatta ihmiset eivät näet olleet muuttaneet elämänsä suuntaa.

”Voi sinua, Korasin! Voi sinua, Betsaida! Jos teidän kokemanne ihmeteot olisivat tapahtuneet Tyroksessa tai Sidonissa, niiden asukkaat olisivat jo aikoja sitten pukeutuneet säkkiin, ripotelleet päälleen tuhkaa ja katuneet tekojaan. Vakuutan teille, että tuomiopäivänä Tyroksella ja Sidonilla on helpompaa kuin teillä. Ja sinä, Kapernaum:

Taivaaseenko luulet kohoavasi?

Manalaan asti sinä laskeudut!

Jos sinun näkemäsi voimateot olisivat tapahtuneet Sodomassa, se olisi vieläkin olemassa. Vakuutan, että tuomiopäivänä Sodoman maalla on helpompaa kuin sinulla.” (Matt. 11: 20–24)

  • Kuvittelen itseni osaksi oppilasjoukkoa ja kuulen Jeesuksen moitteet. Millaisia ilmeitä meidän kasvoillamme liikkuu? Miltä Jeesus näyttää puhuessaan? Minkä neuvon nyt haluaisin hänelle antaa?
  • Mitä näiden kaupunkien ihmiset eivät ole ymmärtäneet, nähneet tai huomanneet?
  • Pyhän teema on “Etsikkoaikoja”. Raamatun kertomusten pohjalta tiedämme, että elämässä on aikoja, jolloin ihminen ja ihmisyhteisöt erityisesti joutuvat ratkaisujen ja valintojen eteen. Millaisia etsikkoaikoja minulla on ollut elämässäni? Millaista aikaa elän nyt?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Anna minun armostasi kuulla äänesi ja elää kovettamatta sydäntäni.

Raamatunteksti(t)

Jeesus soimaa Galilean kaupunkeja

20Sitten Jeesus alkoi soimata niitä kaupunkeja, joissa hän oli useimmat voimatekonsa tehnyt, siitä etteivät ne olleet tehneet parannusta:

21»Voi sinua, Korasin! Voi sinua, Betsaida! Jos teidän kaduillanne tehdyt voimateot olisi tehty Tyroksessa tai Sidonissa, niiden asukkaat olisivat jo aikoja sitten verhoutuneet säkkiin ja tuhkaan ja kääntyneet. 22Minä sanon teille: Tyros ja Sidon pääsevät tuomiopäivänä vähemmällä kuin te.

23»Entä sinä, Kapernaum, korotetaanko sinut muka taivaaseen? Alas sinut syöstään, alas tuonelaan saakka! Jos sinun kaduillasi tehdyt voimateot olisi tehty Sodomassa, se olisi pystyssä vielä tänäkin päivänä. 24Minä sanon: Sodoman maa pääsee tuomiopäivänä vähemmällä kuin sinä.»

Matteus 11:20-24KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä