Suomen Pipliaseura

6.3.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 6.3.2024

TÄSSÄ

Katso minua, Jumala. Näe minut ja ota minut vastaan.

. . .

Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä, muotoni kuin syvällä maan alla, mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa (Ps. 139: 15).

SANA

Älkää luulko, että olen tullut mitätöimään lain ja profeettojen kirjoitukset. En ole tullut mitätöimään niitä vaan toteuttamaan ne. Minä vakuutan teille: Laista ei katoa pieninkään kirjain tai pilkku, ennen kuin kaikki on tapahtunut ja taivas ja maa katoavat. Joka mitätöi edes pienimmän käskyn ihmisiä opettaessaan, tulee olemaan pienin taivaiden valtakunnassa. Mutta joka toiminnassaan ja opetuksessaan ottaa huomioon pienetkin asiat, tulee olemaan suuri taivaiden valtakunnassa. (Matt. 5: 17–19)

  • Mitä kuulen sanassa laki? Rajoituksia vai vapautta toimia? Pelkoa vai turvaa? Minä en pysty täyttämään lakia. Millaisiin ajatuksiin Jeesuksen opetus minut vie?
  • Millainen on minun arvomaailmani ja asenteeni? Onko pienin suurin? Onko tilaa omalle ja toisen heikkoudelle? Huomaanko lähelläni kärsivän ihmisen?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus, sinä et lupaa minulle helppoa elämää, mutta lupaat olla läsnä jokaisessa hetkessä.

Raamatunteksti(t)

Jeesus ja laki

17»Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. 18Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. 19Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi.

Matteus 5:17-19KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä