Suomen Pipliaseura

7.3.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 7.3.2024

TÄSSÄ

Jumala, minä olen tässä, ajatuksineni, tunteineni, keskeneräisenä ja kaipaavana. Anna minun tuntea sinun läsnäolosi lähelläni, ympärilläni, turvanani.

. . .

Anna rauhasi täyttää mieleni, karkottaa pelkoni, tyynnyttää kiihtymykseni.

SANA

Jeesus ajoi demonia miehestä, joka oli mykkä. Kun demoni oli lähtenyt, mies alkoi puhua ja ihmiset olivat ihmeissään. Jotkut kuitenkin sanoivat: ”Belsebulin, päädemonin, voimalla hän karkottaa demoneja.” Toiset taas halusivat koetella Jeesusta ja odottivat hänen antavan merkin taivaasta.

Jeesus tiesi, mitä he ajattelivat, ja sanoi: ”Jos Saatana olisi kääntynyt itseään vastaan, kuinka hänen valtakuntansa voisi kestää? Jokainen sisäisesti jakautunut valtakunta raunioituu, ja talot sortuvat toistensa päälle. Te sanotte, että ajan demoneja pois Belsebulin voimalla. Jos nyt minä karkotan demoneja Belsebulin voimalla, niin kenen voimalla teidän oppipoikanne niitä karkottavat? Heidän toimintansa vie pohjan syytöksiltänne. Mutta entä jos Jumalalla on sormensa pelissä, kun karkotan demoneja? Silloinhan Jumalan valtakunta on saapunut luoksenne.

Kun vahva ja aseistettu mies vartioi kartanoaan, hänen omaisuutensa on turvassa, kunnes tulee vielä vahvempi mies. Tämä voittaa hänet ja ottaa häneltä ne taisteluvarusteet, joihin hän luotti. Sitten vahvempi mies jakaa saamansa saaliin. Se, joka ei ole minun puolellani, on minua vastaan. Hän hajottaa, koska ei kokoa yhdessä minun kanssani.” (Luuk. 11: 14–23)

  • Milloin olen tuntenut Jumalan valtakunnan olevan lähellä ja läsnä? Missä olen ollut, mitä on tapahtunut? Miten Jumalan valtakunnan läsnäolo yllätti minut juuri tuossa hetkessä?
  • Miten reagoin, jos tunnistan, että joku on minua vastaan? Joudunko joskus haastamaan itseäni, että olisin toisen puolella, vaikka tunteet olisivat vastaan?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, vaikka olosuhteet ja kanssaihmiset koettelisivat kestävyyttäni, anna rohkeutta seisoa hyvän puolella ja heikon rinnalla.

Raamatunteksti(t)

Jeesus ja Belsebul

14Jeesus ajoi mykästä miehestä pahan hengen. Kun henki oli lähtenyt, mykkä mies alkoi puhua, ja kaikki hämmästyivät. 15Muutamat kuitenkin sanoivat: »Belsebulin, itsensä pääpaholaisen, avulla hän pahoja henkiä karkottaa.» 16Toiset taas halusivat panna hänet koetukselle ja vaativat häneltä merkkiä taivaasta.

17Mutta Jeesus tiesi, mitä heillä oli mielessä, ja sanoi:

»Jokainen valtakunta, joka jakautuu ja taistelee itseään vastaan, tuhoutuu, ja talot sortuvat toinen toisensa päälle. 18Jos nyt Saatana taistelee itseään vastaan, kuinka sen valtakunta voi pysyä koossa? Tehän sanotte, että minä ajan pahoja henkiä ihmisistä Belsebulin avulla. 19Mutta jos minä ajan pahoja henkiä ihmisistä Belsebulin avulla, kenen avulla sitten teikäläiset niitä karkottavat? Heistä te saatte itsellenne tuomarit. 20Jos minä sitä vastoin ajan pahoja henkiä ihmisistä Jumalan sormella, silloinhan Jumalan valtakunta on jo tullut teidän luoksenne.

21»Kun väkevä mies vartioi linnaansa ase kädessä, hänen omaisuutensa on turvassa. 22Mutta jos toinen vielä väkevämpi hyökkää hänen kimppuunsa ja voittaa hänet, tuo väkevämpi ottaa häneltä aseet ja varusteet, joihin hän luotti, ja jakaa saamansa saaliin. 23Joka ei ole minun puolellani, on minua vastaan, ja joka ei yhdessä minun kanssani kokoa, se hajottaa.

Luukas 11:14-23KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä