Suomen Pipliaseura

7.8.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 7.8.2024

TÄSSÄ

Haluan tänäänkin jättää elämäni sinun käsiisi, mutta minulta puuttuu sekä voimaa että tahtoa.

. . .

Vahvistathan minua ja muistutat iloisesta huolettomuudesta, joka elämästä sinun käsissäsi syntyy.


SANA

Jeesuksen seurue tuli vastarannalle, mutta oppilaat olivat unohtaneet ottaa mukaan leipää. Jeesus sanoi: ”Katsokaakin, että pysytte erossa fariseusten ja saddukeusten leipäjuuresta.” Mutta oppilaat vain jankuttivat toisilleen, että leipä oli unohtunut. Kun Jeesus huomasi sen, hän sanoi: ”Miksi jauhatte vain siitä, ettei teillä ole leipää, te vähäuskoiset? Ettekö vieläkään ymmärrä? Ettekö muista niitä viittä leipää, joilla ruokittiin yli viisituhatta ihmistä? Ettekö muista, kuinka monta korillista keräsitte tähteitä? Ettekö muista niitä seitsemää leipää, joilla ruokittiin yli neljätuhatta ihmistä? Ettekö muista, kuinka monta korillista keräsitte tähteitä? Miten te ette ymmärrä, etten puhunut teille leivistä? Älkää ottako fariseusten ja saddukeusten hapanjuurta.” Silloin oppilaat ymmärsivät, ettei Jeesus tarkoittanut leivän hapatetta vaan fariseusten ja saddukeusten opetusta. (Matt. 16: 5–12)

  • Mitä minulta juuri nyt puuttuu? Kerron huoleni Jeesukselle. Mitä hän vastaa?
  • Jeesus varoitti oppilaita fariseusten ja saddukeusten opetuksesta. Mikä siinä oli sellaista, että oppilaiden tuli sitä karttaa?
  • Mikä minun kuulemassani opetuksessa on sellaista, mitä minun pitäisi välttää?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, sinun sanasi kantaa aina hedelmää. Anna sen kantaa hedelmää minussa.

Raamatunteksti(t)

Jeesus varoittaa fariseusten ja saddukeusten opetuksesta

5He saapuivat vastarannalle, mutta opetuslapset olivat unohtaneet varata leipää mukaansa. 6Silloin Jeesus sanoi heille: »Pitäkää varanne. Varokaa fariseusten ja saddukeusten hapatetta.» 7Mutta he vain puhelivat keskenään: »Meiltä unohtui leipä.» 8Jeesus huomasi sen ja sanoi heille: »Te vähäuskoiset! Te puhutte vain siitä, että teillä ei ole leipää. 9Ettekö te vieläkään ymmärrä? Ettekö muista niitä viittä leipää, joista riitti viidelletuhannelle? Ja kuinka monta korillista te vielä keräsitte? 10Entä ne seitsemän leipää, joista riitti neljälletuhannelle? Ja kuinka monta korillista te keräsitte? 11Kuinka te ette ymmärrä, etten minä puhunut teille leivistä? Varokaa fariseusten ja saddukeusten hapatetta.» 12Silloin he ymmärsivät, ettei hän käskenyt varoa leipätaikinan hapatetta, vaan fariseusten ja saddukeusten opetusta.

Matteus 16:5-12KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä