Suomen Pipliaseura

8.8.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 8.8.2024

TÄSSÄ

Herra, tiedän, että meidän välillemme ei tarvita sanoja. Sinä näet sydämeeni. Sinä tiedät toiveeni ja kaikki tarpeeni. Ja kaikki pelkoni.

. . .

Haluan olla sinun kanssasi. Kuuntelen sinua.


SANA

Kun Jeesus oli tullut Kesareaan, joka oli Filippoksen hallitsemalla alueella, hän kysyi oppilailtaan: ”Mitä ihmiset puhuvat Ihmisen Pojasta? Kuka hän heidän mielestään on?” Oppilaat vastasivat: ”Joidenkin mielestä sinä olet Johannes Kastaja, toisten mielestä Elia. Jotkut taas sanovat, että sinä olet Jeremia tai joku muu profeetoista.” ”Kuka minä teidän mielestänne olen?” Jeesus kysyi. Pietari vastasi hänelle: ”Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika.”

Jeesus sanoi Pietarille: ”Simon Barjoona, sinä olet onnenpoika. Et ole saanut tietoasi keltään kuolevaiselta. Sen on paljastanut sinulle taivaallinen Isäni. Minä puolestani sanon sinulle, että sinä olet Pietari, Kallio. Tälle kallioperustalle minä rakennan kirkkoni, eikä Manalan linnoitus sitä voita. Annan sinulle taivaiden valtakunnan avaimet. Jos sinä sidot jotain maan päällä, se on sidottu myös taivaissa. Jos taas vapautat jotain maan päällä, se on vapaa myös taivaissa.” Sitten Jeesus kielsi oppilaita kertomasta kellekään, että hän oli Kristus.

Siitä lähtien Jeesus alkoi puhua oppilaille, että hänen täytyi mennä Jerusalemiin. Kansanjohtajat, ylipapit ja oppineet järjestäisivät hänelle siellä paljon kärsimyksiä. Hänet tapettaisiin, ja kolmantena päivänä hänet herätettäisiin kuolleista.

Pietari vei Jeesuksen syrjään ja moitti häntä: ”Ei ikinä! Sinulle ei saa käydä niin!” Mutta Jeesus kääntyi ja sanoi: ”Sinun kuuluu seurata minua, Saatana! Olet minulle vahingoksi, koska ajattelet asiaa ihmisten etkä Jumalan näkökulmasta.” (Matt. 16: 13–23)

  • Millaista Jeesusta ja hänen merkitystään kuvaavaa puhetta minä kuulen?
  • Jeesus kysyy minulta, kuka hän minun mielestäni on? Mitä vastaan?
  • Mitä sellaista minussa ja uskossani on, että Jeesus saattaisi perustellusti sanoa: Olet minulle vahingoksi, koska ajattelet asiaa ihmisten etkä Jumalan näkökulmasta?
  • Mitä Pietarin luonteenpiirteitä löydän itsestäni?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Kiitän sinua, Jumalani, tästä hetkestä, jonka olemme viettäneet yhdessä ja jokaisesta ajatuksesta, pienestäkin, jonka minulle annoit.

Raamatunteksti(t)

Pietari tunnustaa Jeesuksen Messiaaksi

13Kun Jeesus oli tullut Filippoksen Kesarean seudulle, hän kysyi opetuslapsiltaan: »Kuka Ihmisen Poika on? Mitä ihmiset hänestä sanovat?» 14He vastasivat: »Toisten mielestä hän on Johannes Kastaja, toisten mielestä Elia, joidenkin mielestä Jeremia tai joku muu profeetoista.» 15»Entä te?» kysyi Jeesus. »Kuka minä teidän mielestänne olen?» 16Simon Pietari vastasi: »Sinä olet Messias, elävän Jumalan poika.»

17Jeesus sanoi hänelle: »Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. 18Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita. 19Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu.» 20Sitten hän kielsi opetuslapsiaan kertomasta kenellekään, että hän oli Messias.

Jeesus puhuu ensi kerran kuolemastaan

21Tästä lähtien Jeesus alkoi puhua opetuslapsilleen, että hänen oli mentävä Jerusalemiin ja kärsittävä paljon kansan vanhimpien, ylipappien ja lainopettajien käsissä. Hänet surmattaisiin, mutta kolmantena päivänä hän nousisi kuolleista.

22Pietari veti hänet erilleen ja alkoi nuhdella häntä: »Jumala varjelkoon! Sitä ei saa tapahtua sinulle, Herra!» 23Mutta hän kääntyi pois ja sanoi Pietarille: »Väisty tieltäni, Saatana! Sinä tahdot saada minut lankeamaan. Sinun ajatuksesi eivät ole Jumalasta, vaan ihmisestä!»

Matteus 16:13-23KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä