Suomen Pipliaseura

8.7.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 8.7.2024

TÄSSÄ

On useita minua ohjaamaan pyrkiviä, vaativia ääniä. Sinä, Jumalani, tunnet ne kaikki.

. . .

Herätä sinä sanallasi minun oikea itseni kuulemaan sinua.


SANA

”Älkää luulko, että tulin tuomaan maan päälle rauhan. Tulin heittämään eteenne miekan, en rauhaa.

Tulin saattamaan ihmiset riitoihin:

Pojan isäänsä vastaan,

tyttären äitiään vastaan

ja morsiamen anoppiaan vastaan.

Saman talon väestä

tulee vihollisia keskenään.

Joka rakastaa isäänsä tai äitiään enemmän kuin minua, ei ole minun arvoiseni. Joka rakastaa poikaansa tai tytärtään enemmän kuin minua, ei ole minun arvoiseni. Joka ei ota ristiään ja seuraa minua, ei ole minun arvoiseni. Joka pelastaa oman henkensä, kadottaa elämänsä. Joka menettää henkensä minun vuokseni, saa elää. (Matt. 10: 34–39)

  • Kuka luulee, että Jeesus tuli tuomaan rauhan maan päälle? Luulenko minä? Miten mielikuvani sinusta, Jeesus, muuttuu, kun ajattelen sinua miekan heittäjänä? Miltä muutos minusta tuntuu?
  • Mitä minussa herää, kun asetan Jeesuksen sanat riidoista oman perheeni ja sukuni ihmissuhteisiin? Kerron tuntemuksistani Jeesukselle.
  • Haluanko pelastaa elämäni vai kadottaa sen? Mitä se tarkoittaa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Muista, että olen sanonut sinulle: ’Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi.” (Joos. 1: 9)

Raamatunteksti(t)

34»Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa. En minä ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan. 35Minä olen tullut nostamaan pojan isäänsä, tyttären äitiään ja miniän anoppiaan vastaan. 36Viholliset ovat oman talon väkeä.

37»Joka rakastaa isäänsä tai äitiänsä enemmän kuin minua, ei kelpaa minulle, eikä se, joka rakastaa poikaansa tai tytärtänsä enemmän kuin minua, kelpaa minulle. 38Joka ei ota ristiään ja seuraa minua, se ei kelpaa minulle. 39Joka varjelee elämäänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä.

Matteus 10:34-39KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä