Suomen Pipliaseura

1.2.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 1.2.2024

TÄSSÄ

Minä otan paineita monista asioista. Jeesus, sinä taas ehdotat, että minun tulisi etsiä ennen kaikkea isäsi valtakuntaa. Siten saisin kaiken muunkin tarvitsemani (Matt. 6: 33).

. . .

Näet paineeni. Koetan luopua niistä, ainakin hetkeksi, antaa ne sinulle ja keskittyä sinun valtakuntaasi, sinuun ja sanaasi.


SANA

Jeesus kutsui luokseen kaksitoista oppilastaan, ryhtyi lähettämään heitä pareittain matkaan ja antoi heille vallan käskeä demoneja. Hän kielsi ottamasta mukaan muuta kuin vaellussauvan; ei ruokaa, ei laukkua eikä pronssikolikoita vyökukkaroon. Sandaalit vain jalkaan, ei ylimääräistä paitaa. Jeesus sanoi: ”Mihin taloon menettekin, pysykää siellä kunnes lähdette paikkakunnalta. Jos teitä ei jossain oteta vastaan eikä kuunnella, lähtekää ja pudistelkaa pölytkin jaloistanne. Siitä tulee todiste heitä vastaan.”

Oppilaat lähtivät julistamaan, jotta ihmiset muuttaisivat elämänsä suunnan. He myös karkottivat monta demonia ja paransivat monia sairaita voitelemalla heidät öljyllä. (Mark. 6: 7–13)

  • Mikä on minun elämäni suunta? Miten luonnehtisin sitä? Onko niitä useita?
  • Olen saanut kutsun Jeesuksen seuraan. Mihin hän minut lähettää, mitä tekemään?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Sinun luonasi, Jeesus, löydän itseni ja tehtäväni. Muistuta minua läsnäolostasi, kun alan taas huolehtia ja hätäillä (Luuk. 10: 38–42).

Raamatunteksti(t)

Opetuslasten lähettäminen

7Jeesus kutsui kaksitoista opetuslastaan luokseen lähettääkseen heidät matkaan. Heidän tuli lähteä kaksittain, ja hän antoi heille vallan ajaa ihmisistä saastaisia henkiä. 8Hän kielsi heitä ottamasta mukaan muuta kuin sauvan: ei leipää, ei laukkua eikä rahaa vyöhön. 9Sandaalit he saivat ottaa, mutta eivät pukea ylleen kahta paitaa. 10Ja hän sanoi heille: »Mihin taloon majoituttekin, jääkää asumaan sinne lähtöönne saakka. 11Jos teitä jossakin paikassa ei oteta vastaan eikä kuunnella, lähtekää sieltä ja pudistakaa pöly jaloistanne. Tämä on oleva todiste heitä vastaan.»

12Niin opetuslapset lähtivät matkaan ja julistivat, että kaikkien tuli kääntyä. 13He karkottivat monta pahaa henkeä sekä voitelivat öljyllä sairaita ja paransivat heidät.

Markus 6:7-13KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä