Suomen Pipliaseura

31.1.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 31.1.2024

TÄSSÄ

Jeesus, olet tullut maailmaan, ettei yksikään, joka sinuun uskoo, hukkuisi, ei ainoakaan, en minäkään (Joh. 3:16).

. . .

Näet, mitä ja millaista uskoni on. Tällaisena olen tässä.


SANA

Jeesus lähti pois ja tuli oppilaidensa kanssa kaupunkiin, josta hän oli kotoisin. Sapattina hän ryhtyi opettamaan synagogassa, ja monet kuulijoista ihmettelivät: ”Mistä hänelle on annettu tämä kaikki, tuollainen viisaus ja nuo voimateot, joita hän tekee? Eikö hän ole se rakentaja, Marian poika ja Jaakobin, Jooseksen, Juudaksen ja Simonin veli? Täällä meidän kanssamme hänen sisarensakin asuvat.” He eivät pystyneet hyväksymään Jeesusta.

Jeesus sanoi heille: ”Profeettaa arvostetaan vähiten kotikaupungissaan, sukulaistensa luona ja omassa kodissaan.” Eikä Jeesus voinut tehdä siellä kuin muutaman voimateon. Hän paransi joitain sairaita panemalla kätensä heidän päälleen. Jeesusta ihmetytti, etteivät ihmiset uskoneet häneen. Hän kulki kylästä toiseen ja opetti. (Mark. 6: 1–6)

  • Entä minä, häiritseekö minua Jeesuksessa jokin? Kerron sen hänelle. Mitä hän vastaa?
  • Jeesuksen kotikaupungin ihmiset näkivät Jeesuksen vain yhtenä tuntemansa perheen jäsenenä, havaitsematta hänen erityislaatuaan. Onko minut joskus ohitettu määrittelemällä minut lähinnä vain jonkin ryhmän edustajaksi? Miltä se tuntui?
  • Miten tuttua minulle on luokitella ihmisiä selkeärajaisiksi ryhmiksi?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Auta, etten tänään sivuuttaisi ketään määrittelemällä, kohtaamatta, pysähtymättä.

Raamatunteksti(t)

Jeesus käy kotikaupungissaan

1Jeesus lähti sieltä ja tuli kotikaupunkiinsa, ja opetuslapset olivat hänen kanssaan. 2Kun tuli sapatti, hän ryhtyi opettamaan synagogassa, ja häntä kuunnellessaan monet kyselivät hämmästyneinä: »Mistä hän on saanut tämän kaiken? Mikä on tämä viisaus, joka hänelle on annettu? Mitä ovat nuo voimateot, jotka tapahtuvat hänen kättensä kautta? 3Eikö tämä ole se rakennusmies, Marian poika, Jaakobin, Joosefin, Juudaksen ja Simonin veli? Täällä hänen sisarensakin asuvat, meidän keskuudessamme.» Näin he torjuivat hänet.

4Jeesus sanoi heille: »Missään ei profeetta ole niin väheksytty kuin kotikaupungissaan, sukulaistensa parissa ja omassa kodissaan.» 5Niinpä hän ei voinut tehdä siellä yhtään voimatekoa; vain muutamia sairaita hän paransi panemalla kätensä heidän päälleen. 6Ihmisten epäusko hämmästytti häntä. Hän kulki sitten kylästä kylään ja opetti.

Markus 6:1-6KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä