Suomen Pipliaseura

1.4.2024 2. pääsiäispäivä

Kuuntele Tässä olen harjoitus 1.4.2024

TÄSSÄ

Pysähdyn juuri tähän. Kuulen äänet ympärilläni, tunnen kankaan ihollani, hengitän. Sinä, Jumala olet tässä, ympäröit minua, kohtaat minut.

. . .

Olenko valmis kohtaamiseen? Sinun tulemisesi ei ole minusta kiinni. Ympäröi minut sellaisena kuin olen.


SANA

Naiset lähtivät kiireesti haudalta ja juoksivat pelonsekaisen ilon vallassa viemään sanaa Jeesuksen oppilaille. Silloin Jeesus tuli heitä vastaan ja tervehti heitä. He menivät hänen luokseen, kumartuivat hänen jalkoihinsa ja syleilivät niitä. Jeesus sanoi: ”Älkää pelätkö. Menkää sanomaan veljilleni, että lähtevät Galileaan. He tapaavat minut siellä.” Kun naiset olivat menneet, osa vartiomiehistä palasi kaupunkiin. He ilmoittivat ylipapeille, mitä kaikkea oli tapahtunut. Ylipapit neuvottelivat kansanjohtajien kanssa. He päättivät antaa sotilaille avokätisesti hopearahoja ja sanoivat heille: ”Sanokaa, että hänen oppilaansa tulivat yöllä ja varastivat ruumiin teidän nukkuessanne. Jos Pilatus saa kuulla asiasta, me puhumme hänet ympäri. Teidän ei tarvitse olla huolissanne.” Sotilaat ottivat rahat ja tekivät työtä käskettyä. Heidän valheellista sanomaansa on levitetty juutalaisten parissa näihin päiviin asti. (Matt. 28: 8–15)

  • Löydänkö minä itsestäni toisen innostuksen ja riemun nähdessäni torjunnan, vähättelyn, mitätöinnin ajatuksia ja sanoja?
  • Katselen, kuinka naiset juoksevat haudalta pelonsekaista intoa täynnä. Mitä tunnen? Mitä ajattelen Jeesuksen tuntevan?
  • Olenko minä joskus kokenut samanlaisen hengellisen kokemuksen kuin nuo naiset nähdessään Jeesuksen? Mikä on tehnyt minut elämässä ylenpalttisen onnelliseksi? Kerron sen Jumalalle.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Niin kuin luonto herää keväällä kasvun ja kukoistuksen riemuun, niin herätä minutkin innostukseen ja elämän iloon. Viestin viejäksi hyvästä ja toivosta.

Raamatunteksti(t)

8Naiset lähtivät heti haudalta, yhtaikaa peloissaan ja riemuissaan, ja riensivät viemään sanaa Jeesuksen opetuslapsille.

9Mutta yhtäkkiä Jeesus tuli heitä vastaan ja tervehti heitä. He menivät hänen luokseen, syleilivät hänen jalkojaan ja kumarsivat häntä. 10Silloin Jeesus sanoi heille: »Älkää pelätkö! Menkää sanomaan veljilleni, että heidän pitää lähteä Galileaan. Siellä he näkevät minut.»

11Naisten ollessa matkalla muutamat vartiomiehistä menivät kaupunkiin ja kertoivat ylipapeille kaiken, mitä oli tapahtunut. 12Silloin nämä kokoontuivat neuvottelemaan yhdessä vanhimpien kanssa ja päättivät antaa sotilaille suuren summan rahaa. 13He sanoivat sotilaille: »Sanokaa, että hänen opetuslapsensa tulivat yöllä, kun te nukuitte, ja varastivat hänet. 14Ja jos tämä tulee maaherran korviin, me kyllä lepytämme hänet ja järjestämme niin, ettei teille koidu ikävyyksiä.» 15Sotilaat ottivat rahat ja tekivät niin kuin heille oli sanottu. Heidän kertomustaan on juutalaisten keskuudessa levitetty tähän päivään asti.

Matteus 28:8-15KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.1
Seuraa meitä