Suomen Pipliaseura

31.3.2024 Pääsiäispäivä

Kuuntele Tässä olen harjoitus 31.3.2024

TÄSSÄ

Jumala, lähetä enkelisi sanomaan minulle, että ei tarvitse pelätä. Että kivi on vieritetty pois.
Että kuolema minussakin on voitettu. Että vielä aamu valkenee.

. . .

”Katso Jumalan asuntoa ihmisten keskellä! Siihen hän asettuu asumaan ihmisten kanssa, ja heistä tulee hänen kansansa. Hän on heidän luonaan, heidän Jumalansa. Hän pyyhkii jokaisen kyyneleen heidän silmistään. Kuolemaa ei enää ole”. (Ilm.21: 3–4a)


SANA

Sapatin jälkeen, sunnuntaiaamuna, Magdalan Maria ja toinen Maria lähtivät käymään haudalla. Silloin Herran enkeli laskeutui taivaasta haudalle, ja tuli suuri maanjäristys. Enkeli vieritti kiven syrjään ja istuutui sille. Hän oli kirkas kuin salama, ja hänen vaatteensa olivat valkoiset kuin lumi. Vartijat pelästyivät enkeliä niin, että alkoivat vapista ja kaatuivat maahan kuin kuolleet.

Mutta enkeli kääntyi naisten puoleen ja sanoi: ”Älkää te pelätkö. Tiedän, että etsitte ristiinnaulittua Jeesusta. Hän ei ole täällä, sillä hänet on herätetty kuolleista, niin kuin hän itse sanoi. Tulkaa katsomaan paikkaa, jossa hän makasi. Kiirehtikää sanomaan hänen oppilailleen näin: ’Hänet on herätetty kuolleista. Hän menee teidän edellänne Galileaan, ja näette hänet siellä.’ Tämän tulin kertomaan teille.”

Naiset lähtivät kiireesti haudalta ja juoksivat pelonsekaisen ilon vallassa viemään sanaa Jeesuksen oppilaille. (Matt. 28: 1–8)

  • Mitä, jos saisin olla enkeli, joka kertoo kuolemaa odottavalle, että hän ei kuole. Mitä tuntisin, jos olisin sellaisen viestin kertoja?
  • Jos olisin parantumattomasti sairas ja odottaisin kuolemaa ja minulle tultaisiin kertomaan, että et kuole, sairaus on parantunut, miltä se tuntuisi?
  • Mitä minä ajattelen kuolemasta ja elämästä kuoleman jälkeen? Mitä ajattelen ylösnousemuksesta? Mitä minulle merkitsevät sanat hautaan siunattaessa: ”Jeesus Kristus on herättävä sinut viimeisenä päivänä”?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Hippolytos roomalaisen pääsiäisrukous sanoin: Ei kenenkään tarvitse enää surra köyhyyttään, taivasten valtakunta on kaikille avoin; ei kenenkään enää tarvitse itkeä syntejään, anteeksiantamuksen valo on noussut haudasta; ei kenenkään enää tarvitse pelätä kuolemaa, Herran kuolema on tehnyt kaikista vapaat. (suom. Anna-Maija Raittila, teoksessa Rukousten kirja arkeen ja juhlaan)

Raamatunteksti(t)

Jeesuksen ylösnousemus

1Sapatin päätyttyä, viikon ensimmäisen päivän koittaessa, tulivat Magdalan Maria ja se toinen Maria katsomaan hautaa. 2Äkkiä maa alkoi vavahdella ja järistä, sillä Herran enkeli laskeutui taivaasta. Hän tuli haudalle, vieritti kiven pois ja istuutui sille. 3Hän oli hohtava kuin salama ja hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi. 4Vartijat pelästyivät häntä niin, että alkoivat vapista ja kaatuivat maahan kuin kuolleet.

5Enkeli kääntyi naisten puoleen ja sanoi: »Älkää te pelätkö. Minä tiedän, että te etsitte ristiinnaulittua Jeesusta. 6Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista, niin kuin itse sanoi. Tulkaa katsomaan, tuossa on paikka, jossa hän makasi. 7Menkää kiireesti sanomaan hänen opetuslapsilleen: ’Hän on noussut kuolleista. Hän menee teidän edellänne Galileaan, siellä te näette hänet.’ Tämä oli minun sanomani teille.» 8Naiset lähtivät heti haudalta, yhtaikaa peloissaan ja riemuissaan, ja riensivät viemään sanaa Jeesuksen opetuslapsille.

Matteus 28:1-8KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä