Suomen Pipliaseura

30.3.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 30.3.2024

TÄSSÄ

”. . . tämä on ’sitä, mitä silmä ei nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei tullut ihmiselle mieleenkään, minkä Jumala valmisti niille, jotka rakastavat häntä’”. (1. Kor. 2: 9)

. . .

Salli minun luopua turhista ja tutuista ennakko-oletuksistani ja kuulla tuoreesti, mitä sinä haluat sanoa, Jumala.

SANA

Seuraavan päivän puolella, sapatin aaton päätyttyä, ylipapit ja fariseukset menivät joukolla Pilatuksen luokse. He sanoivat: ”Hyvä herra, niin kuin hyvin muistamme, tuo huijari sanoi elossa ollessaan nousevansa kuolleista kolmen päivän kuluttua. Käske siis vartioida hautaa kolmen päivän ajan, etteivät hänen oppilaansa pääse varastamaan ruumista. He voisivat järjestää uuden ja entistä pahemman huijauksen ja väittää ihmisille, että hän on noussut kuolleista.” ”Saatte vartioston”, Pilatus sanoi. ”Menkää ja järjestäkää vartiointi, niin kuin parhaaksi näette.” He lähtivät ja varmistivat haudan sinetöimällä kiven ja asettamalla vartion. (Matt. 27: 62–66)

  • Pitkäperjantain, Jeesuksen kuoleman ja pääsiäisen, ylösnousemuksen keskelle jää välipäivä, menneen ja toivon mahdollisuuksien arvioinnin päivä, päivä ilman Jeesusta. Missä mieleni liikkuu silloin, kun Jeesus on poissa, mitä tunnen, mitä ajattelen, mitä teen?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Katso: minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin – ettekö huomaa?” (Jes. 43: 19) Jumala, anna minun huomata, mitä sinä olet tekemässä ja anna minun liittyä sinun elämänvirtaasi.

Raamatunteksti(t)

62Seuraavana päivänä, sapatin valmistuspäivän mentyä, ylipapit ja fariseukset lähtivät yhdessä Pilatuksen luo. 63He sanoivat: »Kunnioitettu maaherra, meille tuli mieleen, että eläessään tuo villitsijä sanoi: ’Kolmen päivän kuluttua nousen kuolleista.’ 64Käske siis vartioida hautaa tarkoin kolmanteen päivään asti, etteivät hänen opetuslapsensa pääse varastamaan häntä ja sanomaan ihmisille: ’Hän on noussut kuolleista.’ Viimeinen villitys olisi silloin ensimmäistä pahempi.» 65Pilatus vastasi heille: »Saatte vartioväkeä. Menkää ja järjestäkää haudan vartiointi niin hyvin kuin taidatte.» 66He lähtivät ja varmistivat haudan sinetöimällä kiven ja asettamalla vartion.

Matteus 27:62-66KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä