Suomen Pipliaseura

10.1.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 10.1.2024

TÄSSÄ

Jumala, katson usein kohti mennyttä tai tulevaa. En kuitenkaan ole kummassakaan, vaan olen tässä hetkessä, joka on nyt. Juurruta minut tähän hetkeen, niin että tunnen maan jalkojeni alla, istuimen allani, kädet sylissäni. Rauhoita hengitykseni, sydämeni syke, ajatukseni.

. . .

Ole minussa oleva henki, rauha, tietoisuus, lepo.


SANA

Ennen uskon aikaa me olimme kuitenkin vartioituina lain vankilassa, kunnes usko ilmestyisi. Kristuksen tuloon asti laki oli siis meidän valvojamme. Kun sitten uskoimme, meistä tuli Jumalan silmissä syyttömiä. Kun usko nyt on tullut, emme enää ole valvojan vallassa.

Te kaikki olette Jumalan lapsia, kun uskovina kuulutte Kristukseen Jeesukseen. Te Kristukseen kastetut olette pukeneet Kristuksen yllenne. Ei ole enää juutalaista eikä kreikkalaista, ei orjaa eikä vapaata ihmistä, ei miestä eikä naista. Kristuksen Jeesuksen yhteydessä te kaikki olette yksi. Ja jos teidät on liitetty Kristukseen, olette tekin yhdessä se Abrahamin jälkeläinen, josta on luvattu tehdä perillinen. (Gal. 3: 23–29)

  • Tunnenko syyllisyyttä helposti? Kyselenkö usein, mitä olisin voinut tehdä toisin? Auttaako syyllisen etsiminen muuttamaan asiaa? Usko tuo elämääni Jumalan näkökulman. Jumalan silmissä olen syytön. Ja olen Jumalan lapsi. Miltä se tuntuu?
  • Elän onnellisten maassa, jossa tasa-arvokysymykset on hoidettu hyvin. Tunnistanko siitä huolimatta joskus alemmuutta tai epävarmuutta, ulkopuolisuutta? Miten itse käyttäydyn, jotta kukaan lähelläni ei tuntisi oloaan epävarmaksi, alitetuksi tai ulkopuoliseksi?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Me olemme erilaisinakin samaa alkuperää, ytimeltämme yhtä Kristuksessa.

Raamatunteksti(t)

23Mutta ennen kuin uskon aika tuli, me jouduimme olemaan lain vartioimina ja sen vankeina, kunnes usko ilmestyisi. 24Näin laki oli meidän valvojamme Kristuksen tuloon asti, jotta me sitten tulisimme vanhurskaiksi uskosta. 25Nyt uskon ilmestyttyä emme enää ole valvojan alaisia.

26Te kaikki olette Jumalan lapsia, kun uskotte Kristukseen Jeesukseen. 27Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeneet Kristuksen yllenne. 28Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi. 29Ja jos te kerran olette Kristuksen omia, te olette Abrahamin jälkeläisiä ja saatte periä sen, mikä hänelle oli luvattu.

Kirje galatalaisille 3:23-29KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä