Suomen Pipliaseura

11.1.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 11.1.2024

TÄSSÄ

Tulen luoksesi, Jeesus, sellaisena kuin tänään olen, olinpa sairas tai terve, iloinen ja innokas tai masennuksen ja surun vallassa.

. . .

Sinä tunnet minut, iloni ja suruni, terveyteni ja kipuni. Sinä otat vastaan.

SANA

Jeesuksen luokse tuli mies, jolla oli hankala ihosairaus. Hän polvistui Jeesuksen eteen ja sanoi: ”Sinä voit parantaa minut, jos vain tahdot.” Jeesuksen kävi miestä sääliksi. Hän ojensi kätensä, kosketti miestä ja sanoi: ”Kyllä minä tahdon. Parane!” Tauti lähti miehestä heti, ja hän parani. Jeesus ajoi hänet luotaan ja sanoi ankarasti: ”Katsokin, ettet puhu tästä kenellekään. Käy vain näyttäytymässä papille ja anna Mooseksen määräämä uhrilahja todisteeksi puhdistumisestasi.” Mies lähti muttei malttanut pysyä vaiti. Hän alkoi levittää tietoa tapauksesta, niin ettei Jeesus voinut enää näyttäytyä kaupungissa. Jeesus pysytteli asumattomilla seuduilla, ja ihmisiä tuli kaikkialta hänen luokseen. (Mark. 1: 40–45)

  • Olen usein rukoillut: ”Jumala, tee minut terveeksi. Sinä voit, jos vain tahdot.” Mitä sitten tapahtui?
  • Kun saan kokea Jumalan siunauksen jossakin asiassa, olenko valmis kiittämään? Antamaan Jumalalle kiitoslahjan? Mikä olisi minun kiitoslahjani?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Aika on puhua ja aika vaieta. Jumala, anna minulle viisautta erottaa oikeat hetket. Kun on aika puhua, anna oikeat sanat. Kun on aika vaieta, anna vaikenemiseni olla täynnä myötätuntoa ja ymmärrystä. Anna minulle voimia tämän päivän tehtäviin. Anna rakkautta rakastaa niitä, jotka tänään kohtaan.

Raamatunteksti(t)

Jeesus parantaa spitaalisen

40Jeesuksen luo tuli spitaalinen, joka lankesi polvilleen, pyysi häneltä apua ja sanoi: »Jos vain tahdot, sinä voit puhdistaa minut.» 41Jeesuksen kävi häntä sääliksi. Hän ojensi kätensä, kosketti miestä ja sanoi: »Minä tahdon. Tule puhtaaksi.» 42Tauti lähti miehestä heti, ja hän tuli puhtaaksi. 43Jeesus lähetti hänet pois ja varoitti häntä ankarasti: 44»Katso, ettet puhu tästä kenellekään mitään. Mene vain näyttämään itsesi papille ja anna puhdistumisestasi se uhri, jonka Mooses on määrännyt, todisteeksi heille.» 45Mutta lähdettyään sieltä mies alkoi joka puolella kuuluttaa ja levittää tietoa tapahtuneesta, niin ettei Jeesus enää voinut julkisesti mennä yhteenkään kaupunkiin. Hän pysytteli kaupunkien ulkopuolella asumattomilla seuduilla, ja kaikkialta tuli ihmisiä hänen luokseen.

Markus 1:40-45KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.7
Seuraa meitä