Suomen Pipliaseura

10.2.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 10.2.2024

TÄSSÄ

Tulen eteesi, Jumala. Olen nälkäinen, janoinen ja väsynyt. Sinä ojennat minulle leipää.

. . .

Kiitos, että tunnet niin hyvin tarpeeni.


SANA

Noihin aikoihin Jeesuksen luokse oli taas kerran kokoontunut paljon ihmisiä. Kun heillä ei ollut mitään syötävää, Jeesus kutsui oppilaat koolle ja sanoi: ”Minun käy sääliksi näitä ihmisiä. He ovat olleet luonani jo kolme päivää, eikä heillä ole mitään syötävää. Jos lähetän heidät kotiin nälkäisinä, he nääntyvät matkalla. Jotkut heistä ovat tulleet kaukaakin.” Oppilaat sanoivat: ”Mistä tällaiselle joukolle löytyisi tarpeeksi leipää täältä, missä ei ole mitään?”

”Montako leipää teillä on?” Jeesus kysyi, ja oppilaat vastasivat: ”Seitsemän.”

Jeesus käski ihmisiä istuutumaan maahan. Hän otti ne seitsemän leipää ja lausui kiitosrukouksen. Sitten hän mursi leivästä paloja ja antoi palat oppilaille, jotka jakoivat ne ihmisille. Heillä oli myös muutama pikkukala. Jeesus siunasi kalat ja käski tarjota nekin. Väkijoukko söi vatsansa täyteen. Tähteeksi jääneitä leivänpaloja kertyi seitsemän korillista. Syöjiä oli ollut noin neljätuhatta. Jeesus lähetti heidät pois, nousi oppilaidensa kanssa veneeseen ja meni Dalmanutan seudulle. (Mark. 8: 1–10)

  • Kaipaanko Jeesukselta sääliä vai myötätuntoa? Mitä kaipaan? Sitäkö, että hän näkisi elämän nälkäni ja kaipauksen janoni. Miltä tuntuisi, kun Jeesus tulisi viereeni ja ojentaisi kätensä? Saisin tarttua ojennettuun leipään. Siihen, mitä juuri tänään elämääni tarvitsen.
  • Kertomus hämmentää. Niin vähän ja niin paljon. Mitä minun pitäisi antaa omastani, vähästäni, arvokkaimmastani? Omastani, ajastani, osaamisestani? Monet saisivat, hyvä lisääntyisi.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Kiitos siitä, mitä minulla tänään, juuri nyt, on. Kaikesta, mitä minulle olet lahjoittanut, Jumala.

Raamatunteksti(t)

Jeesus ruokkii neljätuhatta miestä

1Siihen aikaan oli taas kerran koolla paljon ihmisiä. Kun heillä ei ollut syötävää, Jeesus kutsui opetuslapset luokseen ja sanoi: 2»Minun käy sääliksi näitä ihmisiä. He ovat olleet luonani jo kolme päivää, eikä heillä ole mitään syötävää. 3Jos lähetän heidät kotiin nälkäisinä, he uupuvat matkalla. Monet heistä ovat tulleet kaukaakin.» 4Opetuslapset sanoivat hänelle: »Mistä kukaan täällä asumattomalla seudulla voi hankkia leipää näiden kaikkien ruokkimiseksi?» 5»Paljonko teillä on leipiä?» Jeesus kysyi. He vastasivat: »Seitsemän.»

6Jeesus käski väen asettua istumaan. Sitten hän otti ne seitsemän leipää, lausui kiitoksen ja mursi leivät ja antoi palat opetuslapsille. Opetuslapset jakoivat ne sitten kansalle. 7Heillä oli myös muutama pieni kala. Jeesus siunasi kalat ja käski tarjota nekin. 8Ihmiset söivät kyllikseen, ja tähteeksi jääneitä paloja kerättiin seitsemän korillista. 9Väkeä oli noin neljätuhatta.

Kun Jeesus oli lähettänyt heidät pois, 10hän kohta nousi opetuslasten kanssa veneeseen ja meni Dalmanutan seudulle.

Markus 8:1-10KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä