Suomen Pipliaseura

11.3.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 11.3.2024

TÄSSÄ

Näkemisen sijasta minun pitäisi uskoa. Kuinka usein toivoisinkaan, että uskon sijasta näkisin jo!

. . .

”Onnellisia ovat ne, jotka eivät näe, mutta uskovat silti.” (Joh. 20: 29)


SANA

Kahden päivän kuluttua Jeesus lähti Galileaan. Hän oli itse sanonut, ettei profeettaa arvosteta isiensä mailla. Kun hän sitten tuli Galileaan, hänet otettiin innokkaasti vastaan. Galilealaiset olivat olleet Jerusalemissa juhlissa ja nähneet, mitä Jeesus siellä teki. Jeesus tuli taas Kaanaan, missä hän oli muuttanut veden viiniksi. Kapernaumissa oli korkea virkamies, jonka poika oli sairas. Hän kuuli, että Jeesus oli tullut Juudeasta Galileaan. Niinpä hän lähti tapaamaan Jeesusta ja pyysi, että tämä tulisi ja parantaisi hänen poikansa, joka oli kuolemaisillaan. Jeesus sanoi: ”Te ette tosiaankaan usko, jos ette saa nähdä todisteita ja ihmeitä.” Virkamies pyysi: ”Herra, tule mukaani, ennen kuin lapseni kuolee.” Jeesus sanoi hänelle: ”Mene kotiin, poikasi jää eloon.”

Mies luotti Jeesuksen sanaan ja lähti. Jo kotimatkalla hänen palvelijansa tulivat häntä vastaan ja kertoivat, että poika oli elossa. Mies kysyi, milloin poika oli alkanut voida paremmin. Palvelijat kertoivat, että kuume oli laskenut edellisenä päivänä alkuiltapäivästä. Isä ymmärsi sen tapahtuneen juuri silloin, kun Jeesus oli sanonut: ”Poikasi jää eloon.” Hän ja koko hänen talonväkensä alkoivat uskoa Jeesukseen. Tämän toisen todisteen alkuperästään Jeesus siis antoi tultuaan Juudeasta Galileaan. (Joh. 4: 43–54)

  • Löydänkö itseni Galileasta, ottamasta Jeesusta innokkaasti vastaan? Miksi minä olen innoissani hänen tulostaan? Vai enkö löydä itsestäni innostusta? Kerron sen nyt hänelle.
  • Löydänkö itseni Kapernaumista, jonkin hädän täyttämänä, kenties sairauden ja kuoleman varjossa? Lähden matkalle Kaanaaseen, jonne on tietä pitkin n. 40 kilometriä. Minulla on pyyntö Jeesukselle: ”Tule mukaani, ennen kuin…” Miten jatkan lausettani?
  • Löydänkö itseni Kaanaasta, jossa en näe todisteita ja ihmeitä, mutta kuulen hyvän lupauksen, evankeliumin. Miten se vaikuttaa minuun? Pystynkö lähtemään liikkeelle tuon lupauksen varassa ja kantamana? Jäänkö odottamaan jotain enempää? Tutkin sydäntäni ja kuuntelen, mikä lupaus, rohkaisu tai vakuutus minulle tänään annetaan, että voin jatkaa kulkuani.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Kompastellen kuljen kotimatkaani uskon varassa. Kiitos kanssamatkaajista, jotka rohkaisevat minua jatkamaan. Pyhä Henkesi on mukanani tänäänkin!

Raamatunteksti(t)

Jeesus parantaa kuninkaan virkamiehen pojan

43Kahden päivän kuluttua Jeesus sitten lähti Galileaan. 44Hän oli itse sanonut, ettei profeettaa pidetä arvossa kotiseudullaan, 45mutta kun hän nyt tuli Galileaan, galilealaiset ottivat hänet ystävällisesti vastaan. Hekin olivat käyneet Jerusalemissa juhlilla ja nähneet, mitä Jeesus siellä juhlan aikana teki.

46Jeesus tuli taas Galilean Kaanaan, missä hän oli muuttanut veden viiniksi. Kapernaumissa oli kuninkaan virkamies, jonka poika oli sairaana. 47Kuultuaan Jeesuksen tulleen Juudeasta Galileaan hän lähti Jeesuksen luo ja pyysi, että tämä tulisi parantamaan pojan, joka oli kuolemaisillaan. 48Jeesus sanoi hänelle: »Te ette usko, ellette näe tunnustekoja ja ihmeitä.» 49Mutta virkamies pyysi: »Herra, tule, ennen kuin poikani kuolee.» 50Silloin Jeesus sanoi: »Mene kotiisi. Poikasi elää.»

Mies uskoi, mitä Jeesus hänelle sanoi, ja lähti. 51Jo kesken matkan tulivat hänen palvelijansa häntä vastaan ja kertoivat pojan parantuneen. 52Mies kysyi heiltä, mihin aikaan poika oli alkanut toipua, ja he sanoivat: »Eilen seitsemännellä tunnilla kuume hellitti.» 53Silloin isä ymmärsi, että se oli tapahtunut juuri silloin, kun Jeesus sanoi hänelle: »Poikasi elää», ja hän ja koko hänen talonsa väki uskoivat Jeesukseen.

54Tämä oli Jeesuksen toinen tunnusteko, ja hän teki sen tultuaan Juudeasta Galileaan.

Johannes 4:43-54KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.7
Seuraa meitä