Suomen Pipliaseura

11.4.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 11.4.2024

TÄSSÄ

”Korkeudesta saapuu luoksemme aamun koitto.” (Luuk. 1: 78)

. . .

Tässä taivaan ja maan välillä etsin suuntaani. Rauhoita ristiriitainen sydämeni nyt kuuntelemaan!


SANA

Se, joka tulee ylhäältä, on kaikkien yläpuolella. Se, joka tulee maasta, on maata ja puhuu maallisista asioista. Taivaasta tullut on kaikkia muita ylempänä. Hän todistaa siitä, mitä on nähnyt ja kuullut, mutta kukaan ei usko häntä. Se, joka uskoo häntä, vahvistaa Jumalan puhuvan totta.

Se, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan suulla. Eihän Jumala annostele Henkeä lusikalla.

Isä rakastaa Poikaansa ja on antanut kaiken hänen käteensä. Se, joka uskoo Poikaan, saa elää ikuisesti. Se, joka ei tottele Poikaa, ei saa nähdä elämää, vaan häntä odottaa Jumalan viha. (Joh. 3: 31–36)

  • ”Se, joka tulee maasta, on maata…” Maasta me olemme tulleet, mutta hengen meihin on puhaltanut Jumala. Eikä sitä ole lusikalla annettu! Kuulostelen olemustani ja sydämeni kenties ristiriitaisia kiintymyksiä maallisiin ja taivaallisiin. Millaiselta maan vetovoima tuntuu ja miten tunnen Hengen elämänvoiman?
  • ”Se, joka tulee ylhäältä, on kaikkien yläpuolella.” Tutkin sisintäni, ovatko siellä asiat näin, onko ylhäältä tulevalla etusija? Missä sydämeni on kiinni?
  • Rukoilen, että saisin tänään ”nähdä elämää!” Rukoilen, että maallinen ei estäisi taivaallista, että edes lusikallinen Henkeä antaisi minulle elämää!

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Isä on antanut kaiken Pojan käteen, siis myös minut! Olen perillä.

Raamatunteksti(t)

31Hän, joka tulee ylhäältä, on kaikkien yläpuolella. Joka on maasta, on maan tomua ja puhuu tämän maailman asioista. Hän, joka tulee taivaasta, 32todistaa siitä, mitä on nähnyt ja kuullut, mutta kukaan ei ota vastaan hänen todistustaan. 33Joka ottaa hänen todistuksensa vastaan, tunnustaa, että Jumala puhuu totta, 34sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu julki Jumalan sanat. Ei Jumala anna Henkeään määrämitalla. 35Isä rakastaa Poikaa ja on antanut kaiken hänen valtaansa. 36Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä, mutta joka ei tottele Poikaa, se ei pääse näkemään elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen yllään.

Johannes 3:31-36KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä