Suomen Pipliaseura

11.5.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 11.5.2024

TÄSSÄ

Löydän leponi läsnäolossasi Jeesus.

. . .

Kaiken kiireen ja hälinän keskeltä kuulen hiljaisen kutsun rukoukseen. Tässä olen!


SANA

Minä vakuutan teille: Mitä ikinä pyydätte Isältä minun nimissäni, sen hän antaa teille. Ette ole vielä pyytäneet mitään minun nimissäni. Pyytäkää, niin teille annetaan ja ilonne on täydellinen."

"Olen puhunut teille vertauskuvien avulla. Tulee kuitenkin aika, jolloin en enää käytä vertauskuvia vaan kerron Isästä avoimesti. Sinä päivänä te esitätte pyyntöjä minun nimissäni, enkä minä enää pyydä teidän puolestanne. Rakastaahan Isä itse teitä, koska te olette rakastaneet minua ja uskoneet, että olen tullut hänen luotaan. Isän luota minä olen lähtenyt ja tullut maailmaan, ja nyt jätän taas maailman ja palaan Isän luokse.» (Joh. 16: 23b–28)

  • ”Ette ole vielä” – ”Tulee kuitenkin aika” – ”Sinä päivänä” – kuuntelen näitä ajan ja samalla muutoksen ilmauksia Jeesuksen puheessa, ja sitä mitä ne minussa herättävät.
  • ”Sinä päivänä” kuulen avointa puhetta Isästä ja hänen rakkaudestaan. Rukoilen, että avoimuuteni kuulla tällaista puhetta kasvaisi ja sydäntäni sitovat esteet aukeaisivat.
  • ”Sinä päivänä” voin luottavaisesti esittää pyyntöni Isälle Jeesuksen nimessä. Katselen oman sydämeni hämärästä kohti tuota kirkasta luottamuksen päivää. Käännyn valoon ja kohti kutsua iloon. Miten tähän kutsuun vastaan?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Mutta te olette onnellisia, koska teidän silmänne näkevät ja korvanne kuulevat.” (Matt. 13: 16)

Raamatunteksti(t)

23Sinä päivänä te ette kysy minulta mitään.

Jeesus on voittanut maailman

»Totisesti, totisesti: mitä ikinä te pyydätte Isältä minun nimessäni, sen hän antaa teille. 24Tähän asti te ette ole pyytäneet mitään minun nimessäni. Pyytäkää, niin te saatte, ja teidän ilonne on täydellinen.

25»Olen puhunut tästä teille vertauksin. Tulee aika, jolloin en enää käytä vertauksia vaan kerron teille avoimesti kaiken Isästä. 26Sinä päivänä te esitätte pyyntönne minun nimessäni, enkä minä enää sano, että käännyn Isän puoleen teitä auttaakseni. 27Rakastaahan Isä itse teitä, koska te olette rakastaneet minua ja uskoneet, että olen tullut Jumalan luota. 28Isän luota minä olen lähtenyt ja tullut tähän maailmaan, ja nyt minä jätän maailman ja menen takaisin Isän luo.»

Johannes 16:23-28KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä