Suomen Pipliaseura

12.5.2024 6. sunnuntai pääsiäisestä

Kuuntele Tässä olen harjoitus 12.5.2024

TÄSSÄ

”Herra, kuule, kun huudan sinua!

. . .

Ole minulle armollinen, vastaa pyyntööni” (Ps. 27: 7).


SANA

Minä lähetin heidät maailmaan niin kuin sinä lähetit minut. Minä pyhitän itseni heidän vuokseen, niin että hekin olisivat totuuden pyhittämiä.

En rukoile vain heidän puolestaan vaan kaikkien niidenkin puolesta, jotka heidän ansiostaan luottavat minuun. Rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä – että he olisivat meissä niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Silloin maailma uskoo, että sinä lähetit minut.

Olen antanut heille sen kirkkauden, jonka sinä olet antanut minulle. Annoin sen, jotta he olisivat yhtä niin kuin mekin olemme. Kun minä olen heissä ja sinä minussa, hekin ovat täydellisesti yhtä. Silloin maailma tietää, että sinä lähetit minut ja että rakastit heitä samoin kuin minua. (Joh. 17: 18–23)

  • Minut on lähetetty maailmaan. Mihin minut on lähetetty, missä tarkoituksessa, keiden luokse? Miltä lähetettynä eläminen minusta tuntuu?
  • Katselen ihmisiä, joiden kanssa elän ja toimin. Rukoileeko Jeesus kaikkien heidän puolestansa? Onko heitä, joiden puolesta Jeesus ei rukoile? Rukoileeko hän minun puolestani?
  • Keiden kanssa ja millä lailla minä olen yhtä? Mitä se tarkoittaa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Pyhä Jumala, lähetä Pyhä Henkesi tuulen lailla uudistamaan sisäistä ihmistäni.

Raamatunteksti(t)

18Niin kuin sinä lähetit minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät. 19Minä pyhitän itseni uhriksi heidän tähtensä, että heistäkin tulisi totuuden pyhittämiä.

20»Minä en rukoile vain heidän puolestaan, vaan myös niiden puolesta, jotka heidän todistuksensa tähden uskovat minuun. 21Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.

22»Sen kirkkauden, jonka sinä olet antanut minulle, olen minä antanut heille, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä. 23Kun minä olen heissä ja sinä olet minussa, he ovat täydellisesti yhtä, ja silloin maailma ymmärtää, että sinä olet lähettänyt minut ja että olet rakastanut heitä niin kuin olet rakastanut minua.

Johannes 17:18-23KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä