Suomen Pipliaseura

13.5.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 13.5.2024

TÄSSÄ

Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden (Joh. 16: 13).

. . .

Jeesus, puhu minulle niin, että ymmärrän, tai anna minun ymmärtää jotakin siitä, miksi en nyt voi ymmärtää.


SANA

Oppilaat sanoivat: ”No nyt sinä puhut suoraan etkä käytä mitään vertauskuvia. Nyt me tiedämme, että sinä tiedät kaiken. Enää sinun ei tarvitse odottaa, että joku pyytää sinua selittämään puheitasi. Siksi uskomme, että olet tullut Jumalan luota.”

”Nytkö te siis uskotte?” kysyi Jeesus. ”Tulee ja on jo tullutkin aika, jolloin te hajaannutte kuka minnekin ja jätätte minut yksin. En minä silti ole yksin, koska Isä on kanssani. Olen kertonut teille tämän, jotta teillä olisi minun rauhani. Maailmassa teitä ahdistaa, mutta olkaa rohkeita: minä olen voittanut maailman.” (Joh. 16: 29–33)

  • Millainen ilme Jeesuksella on, millainen on hänen äänensävynsä, kun hän sanoo: “Tulee ja on jo tullutkin aika, jolloin…”? Millaisia ilmeitä oppilaiden kasvoilla liikkuu?
  • Mikä minua täällä maailmassa ahdistaa?
  • Mitä minulle ja uskolleni tarkoittaa se, että Jeesus on voittanut maailman?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesuksen kärsivällisyys oppilaiden suhteen lohduttaa ja rohkaisee minua. Se vahvistaa uskoani siihen, että minutkin hyväksytään ja saan jatkaa oppilaana, vaikka välillä pakenen ja kätkeydyn. Samasta uskosta kertoo viesti vuosisatojen takaa: ”Sillä vaikka Jumala on sinulle kuinka tärkeä ja rakas, voit olla varma, että sinä olet hänelle äärettömän paljon tärkeämpi ja rakkaampi. Hän myös luottaa sinuun mittaamattomasti enemmän kuin sinä häneen. Sillä luottamus on Jumala itse; tästä voimme olla varmoja.” (Mestari Eckhart, Sielun syvyys.)

Raamatunteksti(t)

29Opetuslapset sanoivat: »Nyt sinä puhut selvin sanoin, et enää vertauksin. 30Me ymmärrämme nyt, että sinä tiedät kaiken eikä sinun tarvitse odottaa, että joku kysyy. Siksi me uskomme, että olet tullut Jumalan luota.»

31»Nyt te kyllä uskotte», sanoi Jeesus. 32»Tulee aika – ja se on jo nyt – jolloin te joudutte hajalle, kuka minnekin, ja jätätte minut yksin. Yksin en silti jää, sillä Isä on minun kanssani. 33Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman.»

Johannes 16:29-33KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä