Suomen Pipliaseura

14.5.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 14.5.2024

TÄSSÄ

”Mennään siis rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme myötätuntoa ja löytäisimme apua silloin, kun sitä tarvitsemme.” (Hepr. 4: 16)

. . .

Tässä minä, myötätuntoa ja apua tarvitseva olen. Edessäsi.

SANA

Tämän sanottuaan Jeesus käänsi katseensa taivaalle ja sanoi:

”Isä, hetki on tullut. Kirkasta Poikasi, että Poika kirkastaisi sinut. Sinä annoit kaikki ihmiset hänen valtaansa, jotta hän antaisi omiensa elää ikuisesti. Ikuinen elämä on sitä, että he oppivat tuntemaan sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja Jeesuksen Kristuksen, jonka sinä lähetit. Minä olen kirkastanut kunniasi maan päällä viemällä loppuun työn, jonka annoit minun tehtäväkseni. Isä, kirkasta sinä nyt vuorostasi minut sillä kirkkaudella, joka minulla oli luonasi ennen maailman syntyä.” (Joh. 17: 1–5)

  • Miltä Jeesus näyttää sanoessaan ”Hetki on tullut”? Onko hän onnellinen, ahdistunut? Miltä oppilaat näyttävät? Millaisia tunnetiloja heidän kasvoiltaan voi lukea?
  • Kun Jeesus pyytää Isää kirkastamaan Poikansa, mitä hän tällöin pyytää?
  • Miten minä pääsen Jeesuksen valtapiiriin? Miten elän siinä?
  • Jeesus sanoi, että hän on kirkastanut Jumalan maan päällä. Poimin mielessäni yhden asian, jonka tiedän Jumalasta Jeesuksen elämän ja puheiden perusteella. Tarkastelen sitä. Millaisiin ajatuksia nousee mieleeni?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus käänsi katseensa taivaalle puhuessaan Isälle. Mihin minä suuntaan katseeni rukoillessani Jumalaa?

Raamatunteksti(t)

Jeesuksen jäähyväisrukous

1Tämän puhuttuaan Jeesus nosti katseensa kohti taivasta ja sanoi:

»Isä, hetki on tullut. Kirkasta Poikasi, että Poika kirkastaisi sinut. 2Sinä olet uskonut kaikki ihmiset hänen valtaansa, jotta hän antaisi ikuisen elämän kaikille, jotka olet hänelle uskonut. 3Ja ikuinen elämä on sitä, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen. 4Minä olen kirkastanut sinut täällä maan päällä saattamalla päätökseen työn, jonka annoit tehdäkseni. 5Isä, kirkasta sinä nyt minut, ota minut luoksesi ja anna minulle se kirkkaus, joka minulla oli sinun luonasi jo ennen maailman syntyä.

Johannes 17:1-5KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä