Suomen Pipliaseura

15.5.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 15.5.2024

TÄSSÄ

Katselen mielessäni hetken ihmisiä, joiden kanssa rukoilemisesta on jäänyt minuun jälki. Millaisia rukoushetket ovat olleet? Miten ne ovat valmistaneet minulle tietä Jeesuksen luokse?

. . .

Kenelle Jeesus toivoo minun valmistavan tietä? Miten?


SANA

Sitten apostolit lähtivät mäeltä, jolla olivat olleet. Sen nimi on Oliivimäki, ja se on niin lähellä Jerusalemia, että sinne on sapattinakin lupa kävellä. Kaupungissa he menivät majapaikkaansa ja nousivat yläkertaan, missä heidän huoneensa oli. Joukkoon kuuluivat Pietari, Johannes ja Jaakob, Andreas, Filippos ja Tuomas, Bartolomeus ja Matteus, Jaakob Alfeuksenpoika, Kiihkoilija-Simon ja Juudas Jaakobinpoika. Yksimielisesti he kaikki keskittyivät rukoilemaan. He rukoilivat yhdessä joukkoonsa kuuluvien naisten sekä Marian, Jeesuksen äidin, ja Jeesuksen veljien kanssa. (Ap. t. 1: 12–14)

  • Oltuaan todistamassa Jeesuksen taivaaseen astumista (Ap. t. 1: 9–11) apostolit palaavat Jerusalemiin. Liityn heidän seuraansa ja kuuntelen keskustelua. Mitä kävellessä puhutaan, kuka puhuu?
  • Unohdun hetkeksi omille teilleni, mutta nyt nousen portaita yläkertaan. Millaisia ääniä kuulen? Millainen ilmapiiri siellä on? Miltä tuntuu olla mukana?
  • He rukoilevat yhdessä. Mitä he rukoilevat? Miksi he rukoilevat? Miksi ja mitä minä rukoilen?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Mikä puhutteli minua tänään? Minkä tekstistä nousseen sanan, ajatuksen, tunteen tai kysymyksen kanssa jatkan matkaani? Mikä rukous siitä muodostuu?

Raamatunteksti(t)

12Silloin he lähtivät tuolta vuorelta, jota kutsutaan Öljymäeksi ja joka on lähellä Jerusalemia, sapatinmatkan päässä. He palasivat Jerusalemiin 13ja menivät siellä siihen taloon, jonka yläkerrasta oli tullut heidän kokoontumispaikkansa: Pietari, Johannes ja Jaakob, Andreas, Filippus, Tuomas, Bartolomeus, Matteus ja Jaakob Alfeuksen poika, Simon Kiivailija ja Juudas Jaakobin poika. 14He pitivät kaikki yhtä ja rukoilivat lakkaamatta yhdessä joukkoonsa kuuluvien naisten sekä Jeesuksen äidin Marian ja Jeesuksen veljien kanssa.

Apostolien teot 1:12-14KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä