Suomen Pipliaseura

13.1.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 13.1.2024

TÄSSÄ

Jumala, kutsut minua yhä uudelleen läsnäoloosi. Sinun läsnäolossasi saan olla se, joka olen. Se, joksi minut loit. Alkuperäinen ja aito.

. . .

Sinussa, Jumala, on läsnä oikeudenmukaisuus. Sinussa on voima ja vapaus. Täytä minut hyvyydelläsi.


SANA

Jeesus lähti taas kulkemaan järven rantaa. Koko väkijoukko seurasi häntä, ja hän opetti heitä. Tulliaseman ohi kulkiessaan Jeesus näki siellä Leevin, Alfeuksen pojan, ja sanoi hänelle: ”Seuraa minua.” Leevi nousi ja lähti seuraamaan Jeesusta.

Jeesus oli oppilaineen aterialla Leevin luona, ja syömässä oli myös paljon tullimiehiä ja syntisiä. Heitä oli iso joukko, ja he seurasivat Jeesusta.

Kun oppineet fariseukset näkivät Jeesuksen syövän syntisten ja tullimiesten kanssa, he sanoivat hänen oppilailleen: ”Miksi hän syö syntisten ja tulliaseman välistävetäjien kanssa?” Jeesus kuuli tämän ja sanoi: ”Eivät terveet lääkäriä tarvitse vaan sairaat. Enkä minä tullut kutsumaan syyttömiä vaan syntisiä.” (Mark. 2: 13–17)

  • Miten Jeesus on kutsunut minua? Kutsuuko hän tänään?
  • Kun Jeesus kutsuu minua, olenko valmis heti noudattamaan kutsua? Vai onko minulla esteitä, joiden taakse piiloudun? Haluanko pitää kiinni omista suunnitelmistani?
  • Jeesus seurusteli ja vietti aikaansa kaikenlaisten ihmisten kanssa. Aina hänen seuransa ei miellyttänyt ihmisiä. Valitsenko minä seurani? Vai olenko avoin ja arvostan jokaista ihmistä, joka elämäni tielle osuu?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus Kristus, sinä kutsut minua astumaan elämään tänään. Sinä kutsut kulkemaan sinun askelissasi, minne ja kenen luo ne tänään sitten vievätkään. Anna oikeaa tahtoa ja voimaa toteuttaa sitä, mitä kohtaamani ihmiset, luonto, minä itse, tänään tarvitsen. Pidä minut askelissasi.

Raamatunteksti(t)

Jeesus kutsuu Leevin

13Jeesus lähti sitten taas järven rantaan. Koko ihmisjoukko tuli hänen perässään, ja hän opetti heitä. 14Kulkiessaan tulliaseman ohi hän näki Leevin, Alfeuksen pojan, istuvan siellä. Jeesus sanoi hänelle: »Seuraa minua», ja hän nousi ja lähti seuraamaan Jeesusta.

15Jeesus oli sitten aterialla Leevin kodissa. Monia publikaaneja ja muita syntisiä aterioi Jeesuksen ja hänen opetuslastensa kanssa, sillä heitä oli paljon hänen seuraajiensa joukossa. 16Kun fariseuksiin kuuluvat lainopettajat näkivät Jeesuksen syövän syntisten ja publikaanien seurassa, he sanoivat hänen opetuslapsilleen: »Kuinka hän syö yhdessä publikaanien ja muiden syntisten kanssa!» 17Jeesus kuuli sen ja sanoi: »Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. En minä ole tullut kutsumaan hurskaita, vaan syntisiä.»

Markus 2:13-17KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä