Suomen Pipliaseura

14.1.2024 2. sunnuntai loppiaisesta

Kuuntele Tässä olen harjoitus 14.1.2024

TÄSSÄ

Tässä olen ja silmäni hieman harhailevat, kuten mielenikin.

. . .

Anna katseeni pysähtyä sinuun Jeesus ja siihen, miten sinä katsot minua!


SANA

Jeesus tuli Nasaretiin, missä hän oli kasvanut. Sapattina hän meni tapansa mukaan synagogaan. Hän nousi lukemaan, ja hänelle annettiin profeetta Jesajan kirja. Jeesus avasi kirjakäärön kohdasta, jossa sanottiin:

”Herran Henki on ylläni:
Hän asetti minut kuninkaaksi,
lähetti minut julistamaan
ilosanomaa köyhille,
lupaamaan vangeille armahduksen
ja sokeille näkökyvyn.
Hän lähetti minut päästämään
alistetut vapauteen
ja julistamaan Herran juhlavuotta.”
Jeesus sulki kirjakäärön, antoi sen avustajalle ja istuutui. Jokainen silmä synagogassa tuijotti häntä. Jeesus alkoi puhua: ”Tämä kirjoitus on toteutunut tänään teidän läsnä ollessanne.”
(Luuk. 4: 16–21)

  • Minkälainen tunnelma Nasaretin synagogassa on? Tuttu mies, Jeesus, lukee profeetta Jesajan kirjaa. Mitä mahdan hänestä ajatella? Tunnenko hänet hyvinkin?
  • ”Tämä kirjoitus on toteutunut tänään teidän läsnä ollessanne.” Mitä minussa herää, kun kuulen Jeesuksen sanat? Yllätynkö? Ymmärränkö ne toteamuksena vai kutsuna osallistua kirjoitusten toteutumiseen vai jotenkin muutoin? Voinko hyväksyä sanat?
  • Köyhät, vangit, sokeat, alistetut eli ulkopuolella olevat pääsevät Herran Hengen vaikuttaessa takaisin osallisuuteen. Toteutuuko tämä tänään minun läsnä ollessani? Miten rakennan yhteyttä kaikkien kanssa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Henkesi kutsuu minua ulos kaikista vankiloistani ja julistaa minulle Herran juhlavuotta. Auta minua kuulemaan ja vastaanottamaan!

Raamatunteksti(t)

Kotikaupunki torjuu Jeesuksen

16Jeesus tuli Nasaretiin, missä hän oli kasvanut, ja meni sapattina tapansa mukaan synagogaan. Hän nousi lukemaan, 17ja hänelle ojennettiin profeetta Jesajan kirja. Hän avasi kirjakäärön ja löysi sen kohdan, jossa sanotaan:

18– Herran henki on minun ylläni,

sillä hän on voidellut minut.

Hän on lähettänyt minut

ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman,

julistamaan vangituille vapautusta

ja sokeille näkönsä saamista,

päästämään sorretut vapauteen

19ja julistamaan Herran riemuvuotta.

20Hän kääri kirjan kokoon, antoi sen avustajalle ja istuutui. Kaikki, jotka synagogassa olivat, katsoivat tarkkaavasti häneen. 21Hän alkoi puhua heille: »Tänään, teidän kuultenne, on tämä kirjoitus käynyt toteen.»

Luukas 4:16-21KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä