Suomen Pipliaseura

13.3.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 13.3.2024

TÄSSÄ

Etsiydyn nyt tähän, lähellesi Jeesus.

. . .

Sinä et aja ketään luoksesi tulevaa pois.


SANA

Jeesus vastasi heille: ”Minun Isäni on tehnyt työtä aina, ja niin teen minäkin.” Tämän jälkeen juutalaiset tavoittelivat häntä entistä kiihkeämmin tappaakseen hänet. Hän ei näet ainoastaan rikkonut sapattikäskyä vaan kutsui Jumalaa Isäkseen ja teki siten itsestään Jumalan vertaisen.

Jeesus vastasi juutalaisille näin: ”Minä vakuutan teille: Ei kukaan poika voi tehdä mitään omin päin. Hän tekee vain sitä, mitä on nähnyt isänsä tekevän. Mitä isä edellä, sitä poika perässä.

Isäkin rakastaa Poikaa ja näyttää hänelle kaiken, mitä tekee. Hän näyttää Pojalle vielä suurempiakin tekoja, jotka saavat teidät hämmästymään. Isä herättää kuolleet eloon; samoin antaa Poika elämän niille, joille tahtoo. Isä ei näet tuomitse ketään vaan on antanut tuomiovallan Pojalle. Hän tahtoo, että kaikki kunnioittaisivat Poikaa niin kuin he kunnioittavat Isää. Poika on Isänsä lähettämä. Jos joku ei kunnioita Poikaa, hän ei kunnioita myöskään Isää, joka lähetti Pojan.

Minä vakuutan teille: Se, joka kuulee sanani ja joka luottaa minun lähettäjääni, elää ikuisesti. Hän ei joudu tuomittavaksi vaan on jo siirtynyt kuolemasta elämään. Minä vakuutan teille: Tulee ja on jo tullutkin aika, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen. Ne, jotka sen kuulevat, saavat elää. Isä on elämän lähde, ja hän teki myös Pojasta elämän lähteen. Isä antoi hänelle tuomiovallan, koska hän on Ihmisen Poika. Älkää ihmetelkö tätä! Tulee aika, jolloin kaikki haudassa lepäävät kuulevat hänen äänensä. Hyviä tekoja tehneet nousevat elämään, mutta pahantekijät nousevat tuomittaviksi. Minä en voi tehdä mitään omin päin. Tuomitsen sen mukaan, mitä lähettäjäni minulle sanoo. Tuomioni ovat oikeudenmukaisia, koska en toteuta omaa tahtoani vaan hänen tahtonsa.” (Joh. 5: 17–30)

  • ”Minun Isäni on tehnyt työtä aina, ja niin teen minäkin.” Mitä tässä minulle luvataan? Mihin tämä lause minua kenties kutsuu?
  • Tuomio toistuu Jeesuksen puheessa erikoisella tavalla. Se on nykyisyyttä, jo käynnissä olevaa. Joka kuulee Jumalan Pojan äänen, ei joudu tuomittavaksi. Minäkin haluan nyt kuulla hänen äänensä. Poika, elämän lähde, anna elämä minullekin – puhu kalmankylmälle sydämelleni!
  • Olemme jo siirtyneet kuolemasta elämään, pois tuomion alta. Onko tämä kokemuksellisesti totta minulle? Mikä vahvistaa luottamustani elämän voittoon kuoleman ja kielteisyyden voimista?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Isä on elämän lähde, ja hän teki myös Pojasta elämän lähteen.”

Raamatunteksti(t)

17Mutta Jeesus sanoi heille: »Minun Isäni tekee työtään taukoamatta, ja niin teen myös minä.» 18Tämä vain lisäsi juutalaisten halua ottaa Jeesus hengiltä. Hänhän ei ainoastaan rikkonut sapattikäskyä, vaan vieläpä sanoi Jumalaa omaksi isäkseen ja teki siten itsestään Jumalan vertaisen.

Jumalan Pojan valtuudet

19Jeesus vastasi juutalaisille näin:

»Totisesti, totisesti: ei Poika voi tehdä mitään omin neuvoin, hän tekee vain sitä, mitä näkee Isän tekevän. Mitä Isä tekee, sitä tekee myös Poika. 20Isä rakastaa Poikaa ja näyttää hänelle kaiken, mitä itse tekee. Hän näyttää Pojalle vielä suurempiakin tekoja, sellaisia, että hämmästytte. 21Niin kuin Isä herättää kuolleet ja antaa heille elämän, niin antaa myös Poika elämän kenelle tahtoo. 22Isä itse ei tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomiovallan Pojalle, 23jotta kaikki kunnioittaisivat Poikaa niin kuin he kunnioittavat Isää. Se, joka ei kunnioita Poikaa, ei kunnioita myöskään Isää, joka on hänet lähettänyt.

24»Totisesti, totisesti: se, joka kuulee minun sanani ja uskoo minun lähettäjääni, on saanut ikuisen elämän. Hän ei joudu tuomittavaksi, vaan hän on jo siirtynyt kuolemasta elämään. 25Totisesti, totisesti: tulee aika – ja se on jo nyt – jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen. Ne, jotka sen kuulevat, saavat elää, 26sillä Isä, elämän lähde, on tehnyt myös Pojasta elämän lähteen. 27Isä on myös antanut hänelle tuomiovallan, koska hän on Ihmisen Poika. 28Älkää ihmetelkö tätä! Tulee aika, jolloin kaikki, jotka lepäävät haudoissaan, kuulevat hänen äänensä. 29He nousevat haudoistaan – hyvää tehneet elämän ylösnousemukseen, pahaa tehneet tuomion ylösnousemukseen.

Jumalan Pojan valtuuksien todistajat

30»Omin neuvoin minä en voi tehdä mitään. Minä tuomitsen sen mukaan mitä kuulen, ja tuomioni on oikea, sillä minä en pyri toteuttamaan omaa tahtoani, vaan lähettäjäni tahdon.

Johannes 5:17-30KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.0
Seuraa meitä