Suomen Pipliaseura

16.1.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 16.1.2024

TÄSSÄ

Joskus yritän olla hurskaampi kuin olenkaan.

. . .

Puolusta Herra silloin todellista vapauttani kieltojen kiehtovuutta vastaan!


SANA

Eräänä sapattina Jeesus kulki oppilaidensa kanssa viljapellon läpi. Oppilaat alkoivat kulkiessaan kerätä viljantähkiä syötäväksi. Silloin fariseukset sanoivat Jeesukselle: ”Katso nyt! Miksi nuo tekevät sellaista, mikä on kiellettyä sapattina?” Jeesus vastasi: ”Ettekö ole koskaan lukeneet, mitä kuningas Daavid teki, kun hän ja hänen joukkonsa olivat nälissään eikä heillä ollut ruokaa? Abjatarin ollessa ylipappina Daavid meni pyhäkköön, söi uhrileipiä ja vei niitä miehilleenkin, vaikka vain papit saavat syödä niitä.” Jeesus jatkoi: ”Sapatti on ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten. Siksi Ihmisen Poika määrää myös sapatista.” (Mark. 2: 23–28)

  • Ruumiilliset tarpeet eivät tässä kertomuksessa ole toissijaisia. Voisinko minäkin kertoa Herralle nyt omistani?
  • ”Mikä on kiellettyä” erottaa epäpuhtaan puhtaasta. Onko minulla asioita, joita haluan välttää ollakseni kenties jollain tapaa sopivampi? Se voi olla sekoitus aitoa kaipuuta pyhyyteen ja farisealaisuutta. Miten Jeesus kohtaa minun ”fariseukseni”?
  • Miten minä vietän pyhää? Mikä sen viettoa määrittää? Jos saisin Jeesukselta käskyn omaa pyhäpäivänviettoani varten, niin millainen tuo käsky olisi ja millaisella äänensävyllä se minulle annettaisiin?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Minun on syötävä joka päivä. Joka päivä sinä aukenet viljapeltona eteeni ja kutsut kulkemaan sen läpi!

Raamatunteksti(t)

Sapatin herra

23Jeesus kulki kerran sapattina viljapellon laitaa, ja hänen opetuslapsensa alkoivat kulkiessaan katkoa tähkäpäitä. 24Silloin fariseukset sanoivat hänelle: »Katso nyt! Miksi opetuslapsesi tekevät sellaista, mitä sapattina ei ole lupa tehdä?» 25Mutta Jeesus vastasi heille: »Ettekö ole koskaan lukeneet, mitä Daavid teki, kun hänen ja hänen miestensä tuli nälkä eikä heillä ollut ruokaa? 26Hän meni, Abjatarin ollessa ylipappina, Jumalan huoneeseen ja otti uhrileivät, söi ja antoi miehilleenkin, vaikka niiden syöminen on sallittua ainoastaan papeille.» 27Ja Jeesus sanoi heille: »Sapatti on ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten. 28Niinpä Ihmisen Poika on myös sapatin herra.»

Markus 2:23-28KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä