Suomen Pipliaseura

17.7.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 17.7.2024

TÄSSÄ

Kokoan itseäni. Näine mietteineni ja tuntemuksieni kanssa tulen eteesi.

. . .

Kylväjä on lähtenyt kylvämään ja hyvää siementä sinkoilee. Jään odottamaan, kunnes saavut kohdalleni ja saan osani.


SANA

Samana päivänä Jeesus lähti ulos, meni järven rantaan ja istuutui. Hänen luokseen tuli niin paljon ihmisiä, että hänen oli mentävä veneeseen. Hän istui veneessä, ja väkijoukko oli rannalla. Jeesus selitti heille monia asioita vertausten avulla. Hän sanoi: ”Mies lähti kylvämään. Kun hän heitteli siemeniä maahan, osa niistä päätyi tien viereen. Sitten linnut tulivat ja söivät ne. Osa siemenistä päätyi kallioiseen paikkaan, jossa maata ei ollut paljoa. Niinpä vilja alkoi kasvaa saman tien, koska multakerros oli ohut. Vilja jäi kuitenkin juurettomaksi ja paahtui kuivaksi auringon noustua. Osa siemenistä päätyi piikkipensaikkoon, ja pensaat kasvoivat ja tukahduttivat viljan. Mutta loput siemenet päätyivät hyvään maahan ja antoivat satoa sata, kuusikymmentä tai kolmekymmentä jyvää. Kuunnelkaa, jos teillä on korvat!” (Matt. 13: 1–9)

  • Mitä arvelen, miksi ihmiset tulivat kuuntelemaan Jeesusta? Voin mielikuvituksessani kysyä joltakulta rannan kuulijoista, miksi tämä on tullut paikalle. Kenet valitsen? Kerron hänelle samalla, miksi minä olen tullut.
  • Minkä sanan, siemenen, huomaan kiinnostavan minua? Onko se alkanut itää minussa? Miten?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Maa ei tehnyt itse mitään, kun siihen kylvettiin siementä. Löydä minusta hyvää maata. Aamen.

Raamatunteksti(t)

Kylväjä

1Samana päivänä Jeesus lähti ulos, meni järven rantaan ja asettui istumaan. 2Hänen ympärilleen kokoontui silloin niin suuri joukko ihmisiä, että hänen oli siirryttävä veneeseen. Hän istui veneessä ja väkijoukko seisoi rannalla, 3ja hän puhui heille pitkään vertauksin.

Hän sanoi: »Mies lähti kylvämään. 4Ja kun hän kylvi, osa siemenestä putosi tien oheen, ja linnut tulivat ja söivät jyvät. 5Osa putosi kallioiseen paikkaan, missä jyville ei ollut paljon maata. Ne nousivat kohta oraalle, koska maata ei ollut syvälti, 6mutta auringon noustua oraat helteessä kuivettuivat, koska niillä ei ollut juurta. 7Osa taas putosi ohdakkeisiin, ja ohdakkeet kasvoivat ja tukahduttivat oraan. 8Mutta osa jyvistä putosi hyvään maahan ja antoi sadon, mikä sata, mikä kuusikymmentä, mikä kolmekymmentä jyvää. 9Jolla on korvat, se kuulkoon!»

Matteus 13:1-9KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä