Suomen Pipliaseura

18.1.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 18.1.2024

TÄSSÄ

Jumala, sinä olet pukeutunut sydämelliseen hyväntahtoisuuteen, hyvyyteen, nöyryyteen, ystävällisyyteen ja kärsivällisyyteen juuri nyt, kun lähestyt minua ja meitä. Uskallan tulla tähän, eteesi.

. . .

Vaienna minut ja anna minun täyttyä sinun sanoistasi.


SANA

Pukeutukaa siis sydämelliseen hyväntahtoisuuteen, hyvyyteen, nöyryyteen, ystävällisyyteen ja kärsivällisyyteen. Tämä sopii Jumalan valituille, pyhille ja rakastetuille. Sietäkää toisianne ja antakaa reilusti anteeksi, jos teillä on jotain hampaankolossa toisianne vastaan. Ottakaa mallia Herrasta, joka antoi anteeksi teille. Pukekaa päällimmäiseksi rakkaus, täydellisyyden side.

Kristuksen tuoma rauha ratkaisee, kuka on voittanut kamppailun sydämestänne. Siksi teidät on kutsuttu yhteisen ruumiin jäseniksi. Olkaa kiitollisia siitä. Antakaa Kristuksen sanan täyttää teidät kokonaan. Opettakaa tätä viisautta toisillenne ja kerratkaa kaikkea oppimaanne yhä uudelleen. Antakaa sydämenne kiittää Jumalaa laulamalla psalmeja, ylistyslauluja ja muita hengellisiä lauluja. Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää se Herran Jeesuksen nimessä. Hänen kauttaan kiitätte Isäämme Jumalaa. (Kol. 3: 12–17)

  • Hannu-Pekka Björkman siteeraa arkkipiispa Paavalia Sana-lehden (4/2022) haastattelussa: ”Kirkot muodostavat piirin, jonka keskellä on Kristus. Mitä lähempänä olemme Kristusta, sitä lähempänä olemme toisiamme – toisten arvottaminen jää pois”. Mitä kokemuksia minulla on rakentavasta, nautittavasta kristittyjen yhteydestä?
  • Ketä ajatellessani tunnen olevani rauhassa? Menetänkö sisäisen rauhani jotakuta toista ajatellessa? Mitä voisin tehdä tälle asiantilalle?
  • Keitä kuuluu minun hengelliseen piiriini? Kiitän heistä ja siitä, miten he ovat minua tukeneet ja rakentaneet.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Salli minun sovittaa päällimmäiseksi asenteekseni rakkaus jossakin kohta eteen tulevassa tilanteessa, vaikkapa useammassakin.

Raamatunteksti(t)

12Te, jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja hänelle rakkaita, pukeutukaa siis sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, lempeyteen ja kärsivällisyyteen. 13Pitäkää huolta, että tulette toimeen keskenänne, antakaa anteeksi toisillenne, vaikka teillä olisikin moittimisen aihetta. Niin kuin Herra on antanut teille anteeksi, niin antakaa tekin. 14Mutta kaiken kruunuksi tulkoon rakkaus, sillä se tekee kaiken täydelliseksi. 15Vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon teidät on yhden ja saman ruumiin jäseninä kutsuttu. Olkaa myös kiitollisia. 16Antakaa Kristuksen sanan asua runsaana keskuudessanne. Opettakaa ja neuvokaa toisianne kaikella viisaudella ja laulakaa kiitollisin mielin Jumalalle psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja. 17Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen hänen kauttaan Jumalaa, Isäämme.

Kirje kolossalaisille 3:12-17KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä