Suomen Pipliaseura

19.1.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 19.1.2024

TÄSSÄ

Sukupolvesta toiseen olemme olleet kristittyjä. Mitenkä tänään toteutan tätä kutsumustani?

. . .

”Katso ympärillesi, niin näet”, sinä sanot.


SANA

Jeesus sanoi heille: ”Minun ruokani on se, että toteutan lähettäjäni tahdon ja vien loppuun hänen työnsä. Te sanotte: ’Vielä on neljä kuukautta sadonkorjuuseen.’ Mutta minäpä sanon teille: Katsokaa ympärillenne niin näette, että vilja pelloilla on jo valmista leikattavaksi. Joka tämän sadon korjaa, saa palkkion. Hänen satonsa on ikuinen elämä, ja kylväjä ja sadonkorjaaja saavat iloita yhdessä. Tässä toteutuu vanha sanonta, jonka mukaan ’toinen on kylväjä ja toinen leikkaaja’. Minä lähetin teidät leikkaamaan sellaista, minkä eteen ette ole nähneet vaivaa. Toiset ovat nähneet vaivan, mutta te saatte korjata heidän työnsä tulokset.” (Joh. 4: 34–38)

  • Jeesukselle Isän tahdon toteuttaminen oli hänen ruokaansa. Mikä minulle antaa samalla tavoin elämää?
  • ”Toiset ovat nähneet vaivan.” Kuka tai ketkä ovat kenties nähneet minun taivastieni eteen vaivaa? Ilahduttaako minua nyt erityisesti joku tai jokin? Näenkö minä vaivaa jonkun toisen eteen?
  • Katselen ympärilleni, mikä minussa ja elämänpiirissäni on jo kypsynyt korjuukuntoon?
  • Mitä satoa minut lähetetään korjaamaan? Millaisen palkan työstäni saan ja miten sen saan?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Sinä teet runsaaksi riemun, annat suuren ilon. He iloitsevat sinun edessäsi niin kuin elonkorjuun aikana iloitaan, niin kuin saaliinjaossa riemuitaan.” (Jes. 9: 2)

Raamatunteksti(t)

34Mutta Jeesus jatkoi: »Minun ruokani on se, että täytän lähettäjäni tahdon ja vien hänen työnsä päätökseen. 35Te sanotte: ’Neljä kuuta kylvöstä korjuuseen.’ Minä sanon: Katsokaa tuonne! Vainio on jo vaalennut, vilja on kypsä korjattavaksi. 36Sadonkorjaaja saa palkkansa jo nyt, hän kokoaa satoa iankaikkiseen elämään, ja kylväjä saa iloita yhdessä korjaajan kanssa. 37Tässä pitää paikkansa sanonta: ’Toinen kylvää, toinen korjaa.’ 38Minä olen lähettänyt teidät korjaamaan satoa, josta ette ole nähneet vaivaa. Toiset ovat tehneet työn, mutta te pääsette korjaamaan heidän vaivannäkönsä hedelmät.»

Johannes 4:34-38KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä