Suomen Pipliaseura

20.1.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 20.1.2024

TÄSSÄ

Minun pääni on kuin ”hollitupa”, epämääräistä väkeä, tyydyttämättömiä tarpeita ja huolta täynnä.

. . .

Sinä Jeesus tulet sinne kuin kotiisi!


SANA

Jeesus palasi kotiinsa. Väkeä kerääntyi taas niin paljon, etteivät Jeesus ja oppilaat pystyneet edes syömään. Kun Jeesuksen omaiset kuulivat tästä, he lähtivät hakemaan häntä pois, sillä he luulivat Jeesuksen olevan sekaisin. (Mark. 3: 20–21)

  • Jeesus on palannut kotiin. Kuulen siitä joltakulta. Lähdenkö paikalle uteliaisuudesta vai jostain muusta syystä? Katselen ja havainnoin, mitä siellä tapahtuu. Miltä tilanne minusta tuntuu ja haluanko olla siellä?
  • Katselen Jeesusta väentungoksen ja kaiken hälinän keskellä. Tuntuuko tilanne jotenkin tutulta omasta elämästäni? Miltä Jeesus kertomuksen tilanteessa näyttää? Nyt hän tulee luokseni ja sanoo jotakin minulle, mitä?
  • Jeesuksen omaiset ovat huolissaan. Kysyn heiltä, miksi he luulevat Jeesuksen seonneen? Tunnistanko jälleen jotain tuttua: minustakin on kenties luultu jossain tilanteessa kaikenlaista. Pyydän Jeesusta mukaan, kun ajattelen niitä tilanteita.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Kiitos Jeesus, että sinä tunnet minut paremmin kuin minä itse. Kaiken sekavan keskellä sinä olet kiintopisteeni, kotini tässä maailmassa.

Raamatunteksti(t)

Jeesus ja Belsebul

20Jeesus palasi sitten kotiin, ja kansaa kerääntyi taas niin paljon, etteivät hän ja opetuslapset edes päässeet syömään. 21Kun Jeesuksen omaiset kuulivat kaikesta tästä, he lähtivät sinne ottaakseen hänet huostaansa, sillä he luulivat, että hän oli poissa tolaltaan.

Markus 3:20-21KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä