Suomen Pipliaseura

21.1.2024 3. sunnuntai loppiaisesta

Kuuntele Tässä olen harjoitus 21.1.2024

TÄSSÄ

”Herra, sinä tiedät kaiken. Tiedät siis, että rakastan sinua.” (Joh. 21: 17) Tässä olen, sinun kaikkitietävän edessä.

. . .

Opeta minua tunnistamaan läsnäolosi toisissa ihmisissä. Kiitos rakkaudestasi, jota olen saanut omakseni muiden kautta. Katselen näitä ihmisiä hetken mielessäni.


SANA

Jeesus lähti synagogasta suoraan Simonin ja Andreaksen kotiin, ja Jaakob ja Johannes tulivat mukaan. Simonin anoppi makasi kuumeessa. Hänestä kerrottiin heti Jeesukselle. Jeesus meni hänen luokseen, otti häntä kädestä ja auttoi hänet jalkeille. Kuume lähti anopista, ja hän alkoi palvella vieraita.

Illalla auringonlaskun jälkeen Jeesuksen luokse tuotiin kaikki sairaat ja demonien vaivaamat. Koko kaupunki oli kerääntynyt talon edustalle. Jeesus paransi ihmisiä monenlaisista sairauksista ja karkotti monta demonia. Hän ei antanut demonien puhua, koska ne tunsivat hänet. (Mark. 1: 29–32)

  • Ajattelen, että olen mukana Pietarin kodin eteen kokoontuneessa pimenevän illan väentungoksessa. Miksi olen täällä? Mitä etsin tai mitä kaipaan? Haluanko parantua jostain kuten Pietarin anoppi? Vai jättää taakseni jotain? Olenko tarkkailija, joka katselee tapahtumia kauempaa vai taistelenko pääsystä Jeesuksen luokse? Mitä toimintani kertoo uskostani ja suhteestani Jeesukseen?
  • Mitä minussa herää, kun huomaan tekstin kertovan, että Jeesus ja oppilaat menivät suoraan Pietarin kotiin? Mitä muita mahdollisuuksia heillä ehkä olisi ollut? Mikä minun elämässäni on paikka, johon toivon Jeesuksen suoraan ja selkeästi tulevan?
  • Jeesus tarttui anoppia kädestä ja auttoi hänet jalkeille? Nyt Jeesus tarttuu minua kädestä? Miltä se tuntuu? Mitä hän haluaa minulle tehdä? Mitä siitä ajattelen?


TÄSTÄ ETEENPÄIN

Laulan, koska herätit
minut kuolemasta,
arkaan aamuhämärään
yöstä ankarasta.
Laulan, koska tielle toit
kadoksissa olleen,
tyhjän merta soutaneen
autoit rannikolleen. (Pekka Kivekäs virressä 961)

Raamatunteksti(t)

Jeesus parantaa Simonin anopin ja muita sairaita

29Synagogasta he menivät suoraan Simonin ja Andreaksen kotiin. Jaakob ja Johannes olivat mukana. 30Simonin anoppi makasi kuumeessa, ja hänestä kerrottiin heti Jeesukselle. 31Jeesus meni hänen luokseen, otti häntä kädestä ja auttoi hänet jalkeille. Kuume lähti naisesta, ja hän alkoi palvella vieraitaan.

32Illalla, auringonlaskun jälkeen Jeesuksen luo tuotiin kaikki sairaat ja pahojen henkien vaivaamat.

Markus 1:29-32KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä