Suomen Pipliaseura

22.1.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 22.1.2024

TÄSSÄ

Sinä, Jumala, tiedät, miten elämäni asiat tänään ovat.

. . .

Tiedät myös, miksi ne ovat niin kuin ne ovat. Tässä

nyt olen, edessäsi.


SANA

Jerusalemista tulleet oppineet sanoivat: ”Hänessä on Belsebul. Hän karkottaa demoneja päädemonin voimalla.” Silloin Jeesus kutsui oppineet luokseen ja puhui heille vertauksin: ”Miten Saatana voi karkottaa Saatanan? Jakautuneet valtakunnat hajoavat, kuten jakautuneet perheetkin. Ei Saatanakaan selviä jakautumisesta. Jos se asettuu itseään vastaan, sen loppu on tullut. Eikä kukaan voi tunkeutua vahvan miehen kotiin varastamaan hänen tavaroitaan, jollei ensin sido häntä. Vasta sitten hän voi tyhjentää talon. Minä vakuutan teille, että ihmisille annetaan anteeksi kaikki synnit ja loukkaukset, ketä ikinä he loukkaavatkin. Vain se, joka pilkkaa Pyhää Henkeä, ei saa syntiään anteeksi. Hän on ikuisesti syyllinen.” Jeesus sanoi näin, koska oppineet olivat väittäneet, että hänessä oli demoni. (Mark. 3: 22–30)

  • Mitä oppineet, jotka olivat tulleet yli 100 kilometrin matkan Jerusalemista Galileaan, toivoivat? Mahtoivatko he myös pelätä jotakin?
  • Jeesus ei väistänyt oppineiden kritiikkiä, vaan kutsui heidät luokseen. Miten minä toimin, kun saan kriittistä palautetta? Mitä voisin oppia Jeesuksen toimintamallista?
  • Millaisia kokemuksia minulla on siitä, kun yhteisöt jakautuvat ja hajoavat? Miten olen näistä kokemuksista selvinnyt?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Sinä kutsuit oppineet luoksesi ja puhuit heille yhdellä tavalla. Kutsu minutkin luoksesi ja puhu tavalla, jota ymmärrän ja sanoilla, jotka voin ottaa vastaan.

Raamatunteksti(t)

22Mutta lainopettajat, joita oli tullut Jerusalemista, sanoivat: »Hänessä on Belsebul, itsensä pääpaholaisen voimin hän pahoja henkiä karkottaa.» 23Silloin Jeesus kutsui heidät luokseen ja puhui heille vertauksin: »Miten Saatana voi ajaa ulos Saatanan? 24Jos valtakunta jakautuu ja taistelee itseään vastaan, se ei voi kestää, 25eikä myöskään perhe kestä, jos sitä repivät riidat. 26Ja jos Saatana nousee itseään vastaan, se ei voi kestää, vaan sen loppu on tullut. 27Eihän kukaan voi tunkeutua väkevän miehen taloon ja ryöstää hänen tavaroitaan, ellei ensin sido häntä. Vasta sitten hän voi ryöstää talon ja tavarat. 28Totisesti: Kaikki tullaan antamaan ihmisille anteeksi, kaikki synnit ja herjaukset, miten he sitten herjaavatkin. 29Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin.» 30He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.

Markus 3:22-30KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.7
Seuraa meitä