Suomen Pipliaseura

23.1.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 23.1.2024

TÄSSÄ

Sanot minulle tänään: Siinähän sinä olet, sinua olen odottanut.

. . .

Niin, tässä nyt olen.


SANA

Jeesuksen äiti ja veljet tulivat paikalle. He jäivät seisomaan ulos ja lähettivät jonkun hakemaan häntä. Jeesuksen ympärillä istuva väkijoukko sanoi hänelle: ”Hei, äitisi ja sisaruksesi ovat ulkona ja kysyvät sinua.” Jeesus kuitenkin vastasi heille: ”Kuka on minun äitini, ja ketkä ovat sisaruksiani?” Hän katsoi ympärillään istuvia ja sanoi: ”Tässä ovat minun äitini ja sisarukseni. Se, joka toteuttaa Jumalan tahdon, on minun veljeni, sisareni ja äitini.” (Mark. 3: 31–35)

  • Aikaisemmin evankeliumissa on kerrottu, että äiti ja sisarukset lähtivät hakemaan Jeesusta pois, takaisin kotiin, koska luulivat hänen olevan sekaisin? Ajattelen nyt itseni kävelemään Marian ja Jeesuksen veljien seuraan, kun he lähtevät Nasaretista kohti Kapernaumia. Mistä he kulkiessaan puhuvat keskenään, millaiset ajatukset, tunteet ja toiveet risteilevät heidän sanoissaan?
  • Miksi omaiset jäävät seisomaan ulos ja lähettävät jonkun hakemaan Jeesusta? Olisinko itse toiminut samalla tavalla?
  • Millaiset ilmeet Marian ja sisarusten kasvoilla kulkevat, kun he kuulevat Jeesuksen sanat?
  • Mitä he puhuvat keskenään kotimatkalla?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Istu Jeesus viereeni ja kerro, mitä vastauksellasi tarkoitit.

Raamatunteksti(t)

Jeesuksen oikeat omaiset

31Jeesuksen äiti ja veljet olivat saapuneet paikalle. He jäivät ulos seisomaan ja lähettivät hakemaan häntä. 32Hänen ympärillään istui paljon ihmisiä, ja hänelle tuotiin sana: »Äitisi ja veljesi ovat tuolla ulkona ja kysyvät sinua.» 33Mutta Jeesus vastasi heille: »Kuka on äitini? Ketkä ovat veljiäni?» 34Hän katsoi ihmisiin, joita istui joka puolella hänen ympärillään, ja sanoi: »Tässä ovat minun äitini ja veljeni. 35Se, joka tekee Jumalan tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini.»

Markus 3:31-35KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä