Suomen Pipliaseura

24.1.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 24.1.2024

TÄSSÄ

Niin kuin sade ja lumi tulevat taivaasta
eivätkä sinne palaa
vaan kastelevat maan,
joka hedelmöityy ja versoo
ja antaa kylväjälle siemenen ja nälkäiselle leivän,
niin käy myös sanan,
joka minun suustani lähtee:
se ei tyhjänä palaa
vaan täyttää tehtävän,
jonka minä sille annan,
ja saa menestymään kaiken,
mitä varten sen lähetän. (Jes. 55: 10–11)

. . .

Herra, tee minusta maa, joka hedelmöityy ja versoo.


SANA

Jeesus opetti taas järven rannalla. Hänen luokseen tuli niin paljon väkeä, että hän nousi veneeseen. Hän istui järvellä opettamassa väkijoukkoa, joka kuunteli rannalla. Jeesus opetti monia asioita vertausten avulla:

”Kuunnelkaa! Mies lähti kylvämään. Kun hän heitteli siemeniä, osa niistä putosi tien viereen, ja linnut tulivat ja söivät ne. Osa putosi kallioiseen paikkaan, jossa maata ei ollut paljoa. Vilja kasvoi saman tien, koska multakerros oli ohut. Vilja jäi kuitenkin juurettomaksi ja paahtui kuivaksi auringon noustua. Osa siemenistä putosi piikkipensaikkoon, ja pensaat kasvoivat ja tukahduttivat viljan, eikä satoa saatu. Loput siemenet sen sijaan putosivat hyvään maahan ja antoivat satoa. Vilja alkoi nousta esiin maasta, kasvoi ja tuotti kolmekymmentä-, kuusikymmentä- tai jopa satakertaisen sadon.” Jeesus sanoi: ”Kuunnelkaa, jos teillä on korvat!” (Mark. 4: 1–9)

  • Miksi Jeesus koki asiakseen opettaa ihmisiä? Mikä tai mitkä hänen opetuksistaan ovat minulle merkittäviä? Onko opetuksia, jotka menevät minulta ohi? Mitkä, millaiset?
  • Miten minussa ja elämässäni ovat läsnä kaikki vertauksessa mainitut maaperät?
  • Satoa tulee kolmekymmentä-, kuusikymmentä- tai jopa satakertaisesti eli paljon. Millaista satoa Jumalan sana on minussa saanut aikaan?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Hyvä Jumala, ajattelen itseäni vertauksen maaperänä. Sinä tiedät paikat, joissa siemenet eivät ole itäneet. Onkohan niitä paljon? Tiedät myös kalliot ja polut, joissa ei ole tapahtunut kasvua. Silti pyydän, että osoitat minulle, missä minussa on kasvun paikkoja. Kylvä niihin monia siemeniä.

Raamatunteksti(t)

Kylväjä

1Kerran Jeesus taas opetti järven rannalla. Hänen ympärilleen kokoontui niin paljon ihmisiä, että hän siirtyi veneeseen. Hän istui järvellä veneessä, ja väkijoukko oli rannalla. 2Hän opetti heille vertauksin monia asioita.

Näin hän heitä opetti: 3»Kuulkaa! Mies lähti kylvämään. 4Ja kun hän kylvi, kävi niin, että osa siemenistä putosi tien oheen, ja linnut tulivat ja söivät jyvät. 5Osa putosi kallioiseen paikkaan, missä jyville ei ollut paljon maata. Ne nousivat kohta oraalle, koska maata ei ollut syvälti, 6mutta auringon noustua oraat helteessä kuivettuivat, koska niillä ei ollut juurta. 7Osa taas putosi ohdakkeiden sekaan, ja ohdakkeet kasvoivat ja tukahduttivat oraan, eikä siitä saatu satoa. 8Mutta muut jyvät putosivat hyvään maahan. Ne nousivat oraalle, kasvoivat ja antoivat sadon, mikä kolmekymmentä, mikä kuusikymmentä, mikä sata jyvää.» 9Ja hän sanoi: »Jolla on korvat, se kuulkoon!»

Markus 4:1-9KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä