Suomen Pipliaseura

2.5.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 2.5.2024

TÄSSÄ

Jumala, mitä useammin kutsun sinua, sitä vahvemmin tunnen läsnäolosi elämässäni.

. . .

Sinä ympäröit minut rakkaudellasi ja minä saan levätä läsnäolossasi sellaisena kuin olen.


SANA

Lapseni, meidän rakkautemme pitää ilmetä totuuden mukaisina tekoina, ei sanoina ja puheina. Siitä tiedämme, että olemme lähtöisin Totuudesta, ja voimme hänen edessään rauhoittaa sydämemme. Jumala tietää kaiken ja on suurempi kuin meidän sydämemme, vaikka se syyttäisi meitä jostain. Rakkaat ystävät, jos sydämemme ei syytä meitä, voimme lähestyä Jumalaa rohkeasti. Mitä ikinä pyydämmekin häneltä, me saamme sen, koska noudatamme hänen käskyjään ja teemme hänelle mieliksi. Tämä on hänen käskynsä: meidän pitää luottaa hänen Poikaansa Jeesukseen Kristukseen ja rakastaa toisiamme, niin kuin tämä käski meidän tehdä. Se, joka noudattaa Jumalan käskyjä, pysyy hänen yhteydessään, ja Jumala pysyy hänessä. Jumala antoi meille Hengen, ja siitä me tiedämme, että hän pysyy meissä. (1. Joh. 3: 18–24)

  • Mitä tänään haluaisin Jumalan erityisesti tietävän minusta? Kerron sen hänelle.
  • Mietin, miten voisin elää totuudessa tänään. Olla totta itselleni, läheisilleni ja Jumalalle?
  • Rakkaus ja rukous kulkevat käsi kädessä. Miten rukoukseni muuttuu, kun viivyn Jumalan rakkauden läsnäolossa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala tietää jo kaiken minusta. Hänen rakkautensa minua kohtaan on suurempi kuin minun sydämeni epäilys tai erehdys. Laulan virren 525, Suurempi kuin sydämeni.

Raamatunteksti(t)

Jumalan lasten luottamus

18Lapseni, älkäämme rakastako sanoin ja puheessa, vaan teoin ja totuudessa. 19Siitä me ymmärrämme, että totuus on meissä, ja me voimme hänen edessään rauhoittaa sydämemme, 20jos se meitä jostakin syyttää. Jumala on meidän sydäntämme suurempi ja tietää kaiken.

21Rakkaat ystävät, jos sydämemme ei meitä syytä, me voimme rohkeasti lähestyä Jumalaa. 22Ja mitä pyydämmekin, sen me häneltä saamme, koska noudatamme hänen käskyjään ja teemme sitä, mikä on hänen mielensä mukaista.

23Tämä on hänen käskynsä: meidän tulee uskoa hänen Poikaansa Jeesukseen Kristukseen ja rakastaa toinen toistamme, niin kuin hän on meitä käskenyt. 24Joka pitää hänen käskynsä, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. Ja sen, että hän pysyy meissä, me tiedämme Hengestä, jonka hän on meille antanut.

1. Johanneksen kirje 3:18-24KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä