Suomen Pipliaseura

2.8.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 2.8.2024

TÄSSÄ

Sinä kutsut minut luoksesi.

. . .

Anna minun kuulla ja ymmärtää!


SANA

Jeesus kutsui väkijoukon luokseen ja sanoi: ”Kuunnelkaa ja ymmärtäkää! Ei ihmistä saastuta se, mikä menee suusta sisään. Ihmisen saastuttaa se, mikä tulee suusta ulos.” Silloin oppilaat tulivat sanomaan Jeesukselle: ”Tiedätkö, että fariseukset pöyristyivät puheestasi?” Jeesus vastasi vain: ”Jos kasvi ei ole taivaallisen Isäni istuttama, se revitään juurineen maasta. Älkää välittäkö heistä! He ovat sokeita, jotka taluttavat toisia sokeita. Kaikki putoavat kuoppaan.” Pietari sanoi: ”Selitä meille, mitä vertauksesi tarkoittaa.” ”Ettekö tekään ole vielä ymmärtäneet?” Jeesus vastasi. ”Ettekö ymmärrä: Se, mikä menee suusta sisään, kulkee vatsan kautta ja poistuu käymälässä. Mutta se, mikä tulee suusta ulos, on lähtöisin sydämestä. Se saastuttaa ihmisen. Sydämestä ovat lähtöisin pahat ajatukset, murhat, uskottomuus ja muut seksuaaliset rikkomukset, varkaudet, väärät todistukset ja herjaavat puheet. Tällaiset asiat ne ihmisen saastuttavat, ei se, että syö pesemättömin käsin.” (Matt. 15: 10–20)

  • Jeesuksen mukaan puhe tai laajemmin teot paljastavat sydämen tilan. Tutkin omia viimeaikaisia puheitani ja tekojani havaitakseni sydämeni tilan.
  • ”Jos kasvi ei ole taivaallisen Isäni istuttama, se revitään juurineen maasta.” Pyydän sydämeni puutarhurilta, että hän kitkisi minusta juurineen rikkakasvit. Voinko nimetä jotain niistä?
  • Pyydän, että tänään voisin puhua vilpittömin sydämin ja suin!

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Ylhäältä tuleva viisaus on sen sijaan puhdasta. Se on rauhallista, lempeää ja sopuisaa, kauttaaltaan myötätuntoista ja täynnä hyviä hedelmiä. Se on tasapuolista ja teeskentelemätöntä.” (Jaak. 3: 17)

Raamatunteksti(t)

Mikä saastuttaa ihmisen

10Jeesus kutsui väkijoukon luokseen ja sanoi: »Kuulkaa ja ymmärtäkää. 11Ei ihmistä saastuta se, mikä menee suusta sisään. Se ihmisen saastuttaa, mikä tulee suusta ulos.»

12Silloin opetuslapset tulivat hänen luokseen ja sanoivat: »Tiedätkö, että fariseukset suuttuivat sinuun, kun puhuit noin?» 13Hän vastasi: »Jokainen istutus, joka ei ole minun taivaallisen Isäni istuttama, revitään juurineen pois. 14Älkää välittäkö heistä, he ovat sokeita sokeiden taluttajia. Ja kun sokea taluttaa toista sokeaa, molemmat putoavat kuoppaan.»

15Pietari sanoi hänelle: »Puhuit vertauskuvin. Selitä meille, mitä tarkoitit.» 16Jeesus vastasi: »Oletteko tekin yhä noin ymmärtämättömiä? 17Ettekö käsitä, että se, mikä menee suusta sisään, jatkaa kulkuaan vatsaan, ja sitten se ulostetaan. 18Mutta se, mikä tulee suusta ulos, on lähtöisin sydämestä, ja se saastuttaa ihmisen. 19Juuri sydämestähän lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, siveettömyys, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset. 20Nämä ne ihmisen saastuttavat, ei se, että syö pesemättömin käsin.»

Matteus 15:10-20KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä