Suomen Pipliaseura

24.3.2024 Palmusunnuntai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 24.3.2024

TÄSSÄ

Alkava hiljainen viikko, suuri viikko, pyhä viikko, piinaviikko on melkoista tapahtumien ja tunteiden vuoristorataa. Kaiken maailmassa riehuvan, vellovan ja tapahtuvan, kaiken minunkin elämässäni tapahtuvan keskellä sinulla, Jumala, on valta.

. . .

Anna minun löytää se, mikä on tänään olennaista elämässäni. Jään eteesi.


SANA

Jeesus meni temppeliin ja ajoi sieltä pois kaikki kaupustelijat ja heidän asiakkaansa. Hän potki nurin rahanvaihtajien pöydät ja kyyhkyskauppiaiden tuolit ja sanoi: ”Kirjoituksissa sanotaan: ’Minun taloani kutsutaan rukoushuoneeksi’, mutta te teette siitä rosvojen luolan.”

Temppelissä olevat sokeat ja rammat tulivat Jeesuksen luokse, ja hän paransi heidät. Kun ylipapit ja oppineet näkivät Jeesuksen hämmästyttävät teot sekä lapset, jotka huusivat temppelissä hoosiannaa Daavidin Pojalle, he suuttuivat ja sanoivat Jeesukselle: ”Kuuletko, mitä nuo huutavat?” Jeesus vastasi: ”Kuulen kyllä. Ettekö ole koskaan lukeneet, että ’sinua ylistävät taaperot ja vauvat’?”

Jeesus jätti heidät siihen ja lähti Betaniaan, kaupungin ulkopuolelle. Hän oli siellä yötä. (Matt. 21: 12–17)

  • Seuraan tapahtumaa temppelin esipihalla. Mistä löydän itseni? Kehen samaistun?
  • Jeesuksen vastaus ”Ettekö ole koskaan lukeneet . . .” viittaa Psalmiin 8, sen 3:nteen jakeeseen. Psalmin mukaan lasten ja imeväisten huudot ovat ylistystä Jumalalle. Miksi ylipapit ja oppineet hermostuivat? Missä roolissa Jeesus toimi temppelissä?
  • Jeesus lähti yöksi Betaniaan, todennäköisesti ystäviensä Martan, Marian ja Lasaruksen kotiin. Mihin minä menen silloin, kun tarvitsen tukea ja ystäviä?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Anna minun löytää tänään kaikkien mahdollisten tekemisten joukosta oma tehtäväni, keskittyä ja valmistautua siihen tai kiittää siitä.

Raamatunteksti(t)

Temppelin puhdistaminen

12Jeesus meni temppeliin ja ajoi kaikki myyjät ja ostajat sieltä ulos. Hän kaatoi rahanvaihtajien pöydät ja kyyhkysenmyyjien jakkarat 13ja sanoi heille: »On kirjoitettu: ’Minun huoneeni on oleva rukouksen huone.’ Mutta te teette siitä rosvojen luolan.»

14Jeesuksen luo temppeliin tuli sokeita ja rampoja, ja hän paransi heidät. 15Mutta kun ylipapit ja lainopettajat näkivät, mitä kaikkea hämmästyttävää hän teki, ja kuulivat lasten huutavan temppelissä: »Hoosianna, Daavidin Poika!», he suuttuivat 16ja sanoivat hänelle: »Kuuletko, mitä nuo huutavat?» »Kuulen», vastasi Jeesus. »Ettekö ole koskaan lukeneet tätä sanaa: ’Lasten ja imeväisten suusta sinä olet hankkinut kiitoksesi’?» 17Hän jätti heidät siihen, meni kaupungin ulkopuolelle Betaniaan ja oli siellä yötä.

Matteus 21:12-17KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.7
Seuraa meitä