Suomen Pipliaseura

25.3.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 25.3.2024

TÄSSÄ

Sinulta, Jumala, ei mikään pysy salassa. (Hep. 4:13). ”Sinulle ei pimeys ole pimeää, vaan yö on sinulle kuin päivänpaiste, pimeys kuin kirkas valo” (Ps. 139: 12).

. . .

Tunnet minut läpikotaisin. Et kavahda minua, vaan rakastat. Jään tähän.


SANA

Kiitosvirren laulettuaan Jeesus ja oppilaat lähtivät Oliivimäelle. Matkalla Jeesus sanoi: ”Tänä yönä te kaikki luovutte minusta. Onhan kirjoitettu:

’Lyön paimenen maahan,
ja lammaslauma hajaantuu.’

Mutta kun minut on herätetty kuolleista, menen teidän edellänne Galileaan.” Pietari sanoi: ”Vaikka kaikki luopuisivatkin sinusta, niin minä en tee sitä koskaan.” ”Minä vakuutan sinulle, että tänä yönä ennen kukon kiekumista sinä kiellät kolmesti tuntevasi minut”, Jeesus vastasi. ”Vaikka minun pitäisi kuolla sinun kanssasi, en ikinä kieltäisi tuntevani sinua”, Pietari väitti. Samaa vakuuttivat muutkin oppilaat.

Jeesus ja oppilaat tulivat paikkaan, jonka nimi on Getsemane. Siellä Jeesus sanoi heille: ”Istukaa te tässä sillä aikaa, kun minä käyn tuolla rukoilemassa.” (Matt. 26: 30–36)

  • ”Ihmisellä on hyviä aikomuksia, mutta hän on heikko” (Mark. 14: 38). Millä tavoin tämä on tuttua minulle?
  • Se, mitä oliivimäelle nousun jälkeen tapahtui ja se, mitä laatua oppilaiden uskollisuus on, ei ollut yllätys Jeesukselle. Miltä se tuntuu, mitä siitä ajattelen?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Omat tarpeeni tiedän. Anna minulle avaruutta nähdä toistenkin tarpeita ja rakkautta olla läsnä silloin, kun on läsnäolon aika.

Raamatunteksti(t)

Jeesus ennustaa opetuslasten luopumisen

30Laulettuaan kiitosvirren he lähtivät Öljymäelle. 31Silloin Jeesus sanoi heille: »Tänä yönä te kaikki luovutte minusta, sillä on kirjoitettu: ’Minä lyön paimenen maahan, ja lauman lampaat joutuvat hajalle.’ 32Mutta kuolleista noustuani menen teidän edellänne Galileaan.» 33Pietari keskeytti hänet ja sanoi: »Vaikka kaikki muut luopuisivat sinusta, minä en koskaan luovu.» 34Jeesus vastasi: »Totisesti: tänä yönä, ennen kuin kukko laulaa, sinä kolmesti kiellät minut.» 35Pietari sanoi: »Vaikka minun pitäisi kuolla kanssasi, minä en ikinä sinua kiellä.» Samaa vakuuttivat muutkin opetuslapset.

Jeesus rukoilee Getsemanessa

36Sitten Jeesus tuli opetuslasten kanssa Getsemane-nimiseen paikkaan ja sanoi heille: »Jääkää te tähän siksi aikaa kun minä käyn tuolla rukoilemassa.»

Matteus 26:30-36KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.6
Seuraa meitä