Suomen Pipliaseura

24.4.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 24.4.2024

TÄSSÄ

Jeesus, sinä olet silta taivaan ja maan välillä. Sinun sanasi johdattavat sekä täällä että täältä sinne.

. . .

”Koko voimallani minä tarraudun sinuun, ja sinun oikea kätesi tukee minua” (Ps. 63: 9). Opeta minua tarrautumaan sinuun.


SANA

Jeesus huusi: ”Se, joka uskoo minuun, ei usko minuun vaan lähettäjääni. Se, joka näkee minut, näkee lähettäjäni. Olen tullut valoksi maailmaan, ettei kukaan minuun luottava jäisi pimeyteen. Jos joku kuulee sanani ja jättää noudattamatta niitä, en minä häntä tuomitse. En ole tullut tuomitsemaan maailmaa vaan pelastamaan sen. Jos joku jättää minut ja sanani huomiotta, hänellä on kyllä tuomarinsa. Hänet tuomitaan viimeisenä päivänä sen mukaan, mitä olen puhunut.

En minä puhu omiani. Isä on minut lähettäessään määrännyt, mitä minun pitää sanoa ja ilmoittaa. Minä tiedän, että hänen käskyssään on ikuinen elämä. Kun puhun, puhun siis niin kuin Isä on minun käskenyt puhua.” (Joh. 12: 44–50)

  • Mikä on minulle luontevin tapa puhutella Jumalaa, häntä, jolle rukoukseni osoitan, ”Isä”, ”Jeesus”, ”Pyhä Henki”, vai jokin muu. Miksi näin on?
  • Tunnistanko olevani jossakin pimeässä? Mihin tarvitsen valoa? Pyydän sitä.
  • Mitä haluaisin kysyä Jeesukselta, mitä tarkentaa? Kerron sen hänelle ja jään kuuntelemaan.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Anna, Jeesus, sinä minulle tänään hyviä sanoja. Sinäkin sait hyvän sanomasi Isältäsi. Voisiko olla mahdollista, edes vähän, että minäkin olisin tänään hyvä sanoma jollekulle niin kuin sinä olit monelle toivon merkki.

Raamatunteksti(t)

44Jeesus huusi kovalla äänellä: »Joka uskoo minuun, ei usko minuun, vaan lähettäjääni. 45Joka näkee minut, näkee lähettäjäni. 46Minä olen valo ja olen tullut maailmaan siksi, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen. 47Jos joku ei noudata minun sanojani, vaikka on ne kuullut, en minä häntä tuomitse. En ole tullut tuomitsemaan maailmaa, vaan pelastamaan sen. 48Jos joku torjuu minut eikä ota sanojani vastaan, hänellä on kyllä tuomarinsa: se sana, jonka olen puhunut, tuomitsee hänet viimeisenä päivänä. 49En minä ole puhunut omissa nimissäni. Isä, joka on minut lähettänyt, on määrännyt, mitä minun tulee puhua ja julistaa, 50ja minä tiedän, että hänen käskynsä antaa ikuisen elämän. Kun puhun, puhun siis niin kuin Isä on minun käskenyt puhua.»

Johannes 12:44-50KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä