Suomen Pipliaseura

25.5.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 25.5.2024

TÄSSÄ

Sinun seurassasi, Jeesus, saan vastuksia kysymyksiini, mutta myös uusia kysymyksiä. Kerron sinulle, mitä juuri nyt tunnen ja ajattelen. Sitten jään eteesi kuuntelemaan.

. . .

Avarra sydämeni kuulemaan, ymmärtämään ja rakastamaan sinua.


SANA

Jeesus ja oppilaat tulivat taas Jerusalemiin. Kun Jeesus kuljeskeli temppelissä, ylipapit, oppineet ja kansanjohtajat tulivat hänen luokseen ja kysyivät: ”Millä oikeudella toimit näin? Kuka sinut on valtuuttanut?” Silloin Jeesus sanoi heille: ”Minullakin on teille kysymys. Vastatkaa te ensin siihen, niin minä kerron teille, millä oikeudella toimin. Oliko Johanneksen antama kaste peräisin taivaasta vai ihmisiltä? Mitä vastaatte?”

Ylipapit ja kansanjohtajat neuvottelivat keskenään: ”Jos sanomme, että se oli taivaasta, hän kysyy meiltä, miksi emme uskoneet Johannesta. Mutta voisimmeko muka vastata, että kaste on peräisin ihmisiltä?” He näet pelkäsivät kansaa, joka piti Johannesta oikeana profeettana. Niinpä he vastasivat, etteivät tienneet. Silloin Jeesus sanoi: ”Siinä tapauksessa minäkään en kerro teille, millä oikeudella toimin.” (Mark. 11: 27–33)

  • Entä minä, mitä ajattelen: millä oikeudella Jeesus toimii niin kuin toimii, millä valtuudella hän tekee, mitä tekee?
  • Jos minulta kysytään, millä perusteella uskon Jeesukseen, mitä vastaan. Tai, jos en usko häneen, mitä vastaan, jos joku kysyy syytä epäuskooni?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, anna minun olla uskossani rehellinen. Anna minun tunnistaa järkeilykykyni ja uskoni rajat ja laajenna niitä. Anna terve usko sinuun ja mahdollisuuksiisi tämänkin päivän kohtaamisissa ja asioissa.

Raamatunteksti(t)

Jeesukselta kysytään valtuuksia

27He tulivat taas Jerusalemiin. Kun Jeesus kävi temppelissä, tulivat ylipapit, lainopettajat ja vanhimmat hänen luokseen. 28He kysyivät häneltä: »Millä valtuuksilla sinä tällaista teet? Kuka sinut on valtuuttanut tekemään tätä?» 29Jeesus vastasi heille: »Minäkin teen teille kysymyksen. Vastatkaa te ensin minulle, niin minä sanon teille, millä valtuuksilla minä kaikkea tätä teen. 30Oliko Johanneksen kaste peräisin taivaasta vai ihmisistä? Mitä sanotte?»

31He neuvottelivat keskenään: »Jos sanomme: ’Taivaasta’, hän sanoo: ’Miksi sitten ette uskoneet häntä?’ 32Sanoisimmeko sitten: ’Ihmisistä’?» Mutta he pelkäsivät kansaa, sillä kaikkien mielestä Johannes oli todella profeetta. 33Niin he vastasivat Jeesukselle: »Emme tiedä.» Silloin Jeesus sanoi: »En minäkään sitten sano teille, millä valtuuksilla minä kaikkea tätä teen.»

Markus 11:27-33KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä