Suomen Pipliaseura

26.1.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 26.1.2024

TÄSSÄ

“Poluttomassa metsässä ei tiedä mitä seuraavaksi eteen avautuu. Paljon samaa on rukoushiljaisuudessakin” (Erkki Jokinen Kaisa Halosen kirjoittamassa haastattelussa Kirkko ja Kaupunki -lehdessä (19.5.2022).

. . .

Vahvista minussa uskoa odottamiseen ja pieniin asioihin.


SANA

Jeesus sanoi: ”Jumalan valtakuntaa voi ajatella näin: Viljelijä kylvää siemenen maahan. Hän nukkuu yönsä ja herää aamuisin uuteen päivään. Vilja nousee esiin maasta ja kasvaa, eikä viljelijä tiedä, miten se tapahtuu. Maa tuottaa ensin korren, sitten tähkän, sitten valmiit jyvät tähkään. Vilja kasvaa aivan itsestään, mutta kun se on kypsynyt ja on sadonkorjuun aika, se leikataan sirpillä.”

Jeesus jatkoi: ”Millä vertauksella voisimme kuvata Jumalan valtakuntaa? Ajatellaanpa maahan kylvettyä sinapinsiementä. Se on pienin kaikista maailman siemenistä, mutta kun varsi nousee maasta, se kasvaa kaikkia muita puutarhan kasveja suuremmaksi. Se tekee niin suuria oksia, että taivaan linnut voivat pesiä sen varjossa.”

Jeesus käytti opettaessaan monia tällaisia vertauksia. Hän puhui niin, että kuulijat pystyivät ymmärtämään. Ilman vertauksia Jeesus ei heille puhunut. Oppilailleen hän kuitenkin selitti kaiken, kun he olivat keskenään. (Mark. 4: 26–34)

  • Mitä näissä Jeesuksen vertauksissa puhuttelee minua?
  • Katselen elämääni: mikä Jeesuksen oppilaana eläessäni on kasvanut ilman omaa työtäni?
  • Entä jos minä ja elämäni olemme Jumalan puutarhaprojekti? Mikä on kasvanut hyvin, mikä ei?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Ota minusta pois usko, että valtakuntasi leviäminen ja tulo olisi minun varassani. Vahvista odotuksen ja toivon asennetta.

Raamatunteksti(t)

Itsestään kasvava vilja

26Jeesus sanoi: »Tällainen on Jumalan valtakunta. Mies kylvää siemenen maahan. 27Hän nukkuu yönsä ja herää aina uuteen päivään, ja siemen orastaa ja kasvaa, eikä hän tiedä, miten. 28Maa tuottaa sadon aivan itsestään, ensin korren, sitten tähkän, sitten täydet jyvät tähkään. 29Ja heti kun sato on kypsynyt, hän lähettää sirppinsä, sillä korjuun aika on tullut.»

Sinapinsiemen

30Vielä Jeesus sanoi: »Mihin vertaisimme Jumalan valtakuntaa? Millä vertauksella kuvaisimme sitä? 31Se on kuin sinapinsiemen. Kun sinapinsiemen kylvetään maahan, se on pienin kaikista maailman siemenistä, 32mutta sen taimi nousee maasta ja kasvaa kaikista puutarhan kasveista suurimmaksi. Se tekee niin suuria oksia, että taivaan linnut voivat pesiä sen varjossa.»

33Monin tällaisin vertauksin hän julisti ihmisille sanaa, sen mukaan kuin he sitä saattoivat ymmärtää. 34Vertauksitta hän ei heille puhunut, mutta opetuslapsilleen hän selitti kaiken, kun he olivat keskenään.

Markus 4:26-34KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.7
Seuraa meitä