Suomen Pipliaseura

3.2.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 3.2.2024

TÄSSÄ

Irrotan hetkeksi otteeni päivän tehtävistä, suunnitelmista ja huolista. Hengitän syvään sisään ja ulos, rentoutan hartiani. Jään odottamaan sinua, Jeesus.

. . .

Anna minulle sanasi evääkseni.


SANA

Apostolit palasivat Jeesuksen luokse ja kertoivat hänelle, mitä olivat tehneet ja opettaneet. Jeesus sanoi: ”Mennään johonkin rauhalliseen paikkaan. Saatte levähtää vähän.” Väkeä näet tuli ja meni koko ajan, eikä heillä ollut aikaa edes syödä. Niin he lähtivät veneellä syrjäseudulle omiin oloihinsa. Heidän lähtönsä kuitenkin huomattiin. Ihmisiä tuli juosten joka kaupungista, ja väkijoukko ehti maitse perille ennen heitä.

Jeesus nousi veneestä ja näki väenpaljouden. Hänen tuli ihmisiä sääli, koska he olivat kuin lampaat ilman paimenta. Hän alkoi opettaa ja puhui heille pitkään. (Mark. 6: 30–34)

  • “Apostolit palasivat Jeesuksen luokse ja kertoivat hänelle, mitä olivat tehneet ja opettaneet.” Minäkin kerron Jeesukselle, mitä olen tehnyt. Mitä hän vastaa?
  • Millainen kokemus minulla on siitä, että liiallisilta tuntuvien kiireiden keskeltäkin on löytynyt sisäinen rauha. Miten rauhassa ahertamista voisi oppia?
  • Mikä on minulle paras tapa levätä, saada uusia voimia? Mitä tekemistä Jumalalla on lepäämiseni kanssa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Auta minua kiirehtimään tänään levollisesti.

Raamatunteksti(t)

Jeesus ruokkii viisituhatta miestä

30Apostolit kokoontuivat taas Jeesuksen luo ja kertoivat hänelle, mitä kaikkea olivat tehneet ja mitä opettaneet. 31Hän sanoi heille: »Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää.» Ihmisiä näet tuli ja meni koko ajan, eivätkä opetuslapset ehtineet edes syödä. 32Niin he lähtivät veneellä mennäkseen autiolle seudulle yksinäisyyteen. 33Mutta heidän lähtönsä huomattiin, ja monet tunsivat heidät. Ihmisiä tuli juoksujalkaa kaikista kaupungeista, ja väkijoukko ehti maitse perille ennen heitä.

34Kun Jeesus veneestä noustessaan näki kaikki nämä ihmiset, hänen tuli heitä sääli, sillä he olivat kuin lammaslauma paimenta vailla. Hän alkoi opettaa ja puhui heille pitkään.

Markus 6:30-34KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä