Suomen Pipliaseura

4.4.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 4.4.2024

TÄSSÄ

Minun ruumiini, minun henkeni, minun mieleni ja ymmärrykseni, kaikki minussa kurottaa sinun läsnäoloosi. Ja sinä olet minussa, katoamattomuuden hiukkasena, läsnä.

. . .

Ei elämä, eikä kuolema voi erottaa minua sinusta.


SANA

Veljet ja sisaret, minä sanon teille, etteivät lihaa ja verta olevat ihmiset voi periä Jumalan valtakuntaa. Tuhoutuva ei voi saada omakseen katoamattomuutta. Minä paljastan teille salaisuuden: Kaikki eivät nuku pois, mutta me kaikki muutumme. Se käy hetkessä, silmänräpäyksessä, kun torvi soi lopun merkiksi. Se näet soi, ja silloin kuolleet herätetään katoamattomina ja me muutumme. Tämän tuhoutuvan ruumiin on pukeuduttava katoamattomuuteen, ja tämän kuolevaisen ihmisen on pukeuduttava kuolemattomuuteen. Ja kun tuhoutuva puetaan katoamattomuuteen ja kuolevainen kuolemattomuuteen, toteutuvat nämä kirjoitusten sanat:

”Kuolema on nielty ja voitettu.
Missä sinun voittosi on, kuolema?
Kuolema, missä on myrkkypistimesi?”

Kuoleman pistin tarkoittaa syntiä, ja synti saa voimansa laista. Kiitos kuitenkin Jumalalle, joka antaa meille voiton Herramme Jeesuksen Kristuksen vuoksi. (1. Kor. 15: 50–57)

  • Minussa on jotakin, mikä on katoamatonta. Se mikä on tuhoutuvaa, se mikä poltetaan krematoriossa tai viedään hautaan, ”puetaan katoamattomuuteen”. Mitä minusta jää jäljelle? Mikä on katoamatonta, ainutkertaista?
  • Mitä kuolema minulle merkitsee? Pelkäänkö kuolemaa? Mitä ajattelen olevan kuoleman jälkeen?
  • Mitä minulle merkitsevät sanat ”kuolema on voitettu”?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Toivossa tahdon kuolla,
niin että kodin tuolla
saan kerran luonasi.
Saan majaan muuttaa uuteen,
tien taivaan ihanuuteen
valmistit kuolemallasi. (VK 606: 4)

Raamatunteksti(t)

50Sen sanon, veljet, ettei liha ja veri voi saada omakseen Jumalan valtakuntaa ja ettei katoava voi saada omakseen katoamattomuutta. 51Nyt ilmoitan teille salaisuuden: Me emme kaikki kuole, mutta kaikki me muutumme, 52yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa. Pasuuna soi, ja kuolleet herätetään katoamattomina ja me muut muutumme. 53Tämän katoavan on näet pukeuduttava katoamattomuuteen ja kuolevaisen kuolemattomuuteen. 54Mutta kun katoava pukeutuu katoamattomuuteen ja kuolevainen kuolemattomuuteen, silloin toteutuu kirjoitusten sana:

– Kuolema on nielty ja voitto saatu.

55Missä on voittosi, kuolema?

Missä on pistimesi, kuolema?

56Kuoleman pistin on synti, ja synnin voimana on laki. 57Mutta kiitos Jumalalle, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!

1. kirje korinttilaisille 15:50-57KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä