Suomen Pipliaseura

6.2.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 6.2.2024

TÄSSÄ

Toisinaan epäröin lähestyä sinua, Jumala. Mihin uskoisin, mihin tarttuisin? Sinä hyväksyt epäilykseni, otat vastaan tässä ja nyt sellaisena kuin olen, kuin Tuomaan. Sellaisena kuin olen.

. . .

Tyynnytä sisäiset ristiriitani, anna lepo mielen myllerryksen keskelläkin.


SANA

Missä ovat kreikkalaiset viisaat ja juutalaiset oppineet, missä meidän aikamme älyköt? Eikö Jumala muuttanut maailman viisauden älyttömyydeksi? Koska Jumalan viisaus ei saanut maailmaa viisastumaan ja tuntemaan Jumalaa, hän katsoi parhaaksi julistaa älyttömyyttä pelastaakseen ne, jotka uskovat siihen. Juutalaiset pyytävät merkkejä Jumalalta, ja kreikkalaiset etsivät viisautta.

Me sen sijaan julistamme sanomaa ristiinnaulitusta Kristuksesta. Se on ansa, johon juutalaiset kompastuvat, ja muille se on älyttömyyden huippu.

Kutsutuille, niin juutalaisille kuin kreikkalaisillekin, Kristus on kuitenkin Jumalan voima ja viisaus. Jumalan älyttömyys on näet ihmisiä viisaampi ja Jumalan heikkous ihmisiä vahvempi. (1. Kor. 1: 20–25)

  • Kuulen usein, kuinka ihmiset määrittelevät itsensä uskon ulkopuolelle. Aikamme älyköt, julkisuuden henkilöt, viisaat. Miltä se minusta tuntuu? Miten haluaisin määritellä heille oman näkemykseni Jumalasta ja uskosta?
  • Jumala lähestyy meitä sanassaan. Raamattu on täynnä kertomuksia, ristiriitaisia, älyttömiä, sanomaa ihmiseksi tulleesta Jumalasta. Mikä kertomus on minulle tärkein ja rakkain? Miksi luen sitä yhä uudelleen? Mitä se minulle ja minusta kertoo?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, sinä sanoit, että taivasten valtakunta on lasten kaltaisten. Haluan säilyttää sisäisen lapsen kaltaisuuden, sellaisen maailman, jossa on salaisuuksia ja uusia ulottuvuuksia, ovia toiseen todellisuuteen. Tee minut lapseksi jälleen.

Raamatunteksti(t)

20Missä ovat viisaat ja oppineet, missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hulluudeksi? 21Jumala on kyllä osoittanut viisautensa, mutta kun maailma ei omassa viisaudessaan oppinut tuntemaan Jumalaa, Jumala katsoi hyväksi julistaa hulluutta ja näin pelastaa ne, jotka uskovat. 22Juutalaiset vaativat ihmetekoja, ja kreikkalaiset etsivät viisautta. 23Me sen sijaan julistamme ristiinnaulittua Kristusta. Juutalaiset torjuvat sen herjauksena, ja muiden mielestä se on hulluutta, 24mutta kutsutuille, niin juutalaisille kuin kreikkalaisillekin, ristiinnaulittu Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus. 25Jumalan hulluus on ihmisiä viisaampi ja Jumalan heikkous ihmisiä voimakkaampi.

1. kirje korinttilaisille 1:20-25KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä