Suomen Pipliaseura

7.2.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 7.2.2024

TÄSSÄ

Kristus, tässä olen, valossasi. Vedän peitettä silmilleni, sillä en halua paljastaa itseäni, sitä mitä olen. Täynnä pahoja ajatuksia, ilkeitä sanoja, kaikkea sitä, mitä ei pitäisi, ei uskoisi, ei haluaisi.

. . .

Ota minut vastaan. Armosi turviin.


SANA

Jeesus kutsui taas väkijoukon luokseen ja sanoi: ”Kuunnelkaa kaikki minua ja ymmärtäkää. Ihmisen saastuttaa se, mikä tulee hänen suustaan ulos, eikä se, mikä menee suusta sisään.”

Kun Jeesus jätti väkijoukon ja meni sisään, oppilaat kysyivät, mitä hänen sanansa tarkoittivat.

”Oletteko tekin noin ymmärtämättömiä?” Jeesus kysyi. ”Ettekö käsitä, ettei mikään ulkoapäin tuleva voi saastuttaa ihmistä? Eihän se mene ihmisen sydämeen vaan vatsaan ja sieltä käymälään.” Näin Jeesus salli kaikenlaisten ruokien syömisen. Hän jatkoi: ”Ihmisen saastuttaa se, mikä tulee hänen suustaan ulos. Ihmisen sydämessä syntyvät kaikki pahat ajatukset, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahneus, pahuus, petos, seksuaalinen holtittomuus, kateus, pilkka, ylpeys ja typeryys. Kaikki tämä paha tulee ihmisen sisältä ja saastuttaa hänet.” (Mark. 7: 14–23)

  • Tunnistan erilaisten kristillisten yhteisöjen normeja ja syntejä, mikä on kiellettyä ja pahaa. Yhdelle yksi on paha, toiselle toinen. Tunnistanko sen, mikä minulle, sisäiselle elämälleni on paha? Sen, mikä rikkoo minussa olevaa pyhää.
  • Mietin, kuinka oikein tai väärin on syödä sellaista, mikä rikkoo luomakuntaa vastaan, lisää ilmastokuormaa? Näytä minulle oikea asenne, oikea tie, jota kulkea.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Ystävän sanat ovat nuorta hunajaa:

makeat mielelle, virvoittavat ruumiille.

(Sananl. 16: 24)

Raamatunteksti(t)

Mikä saastuttaa ihmisen

14Jeesus kutsui taas väkijoukon luokseen ja sanoi: »Kuulkaa kaikki minua ja ymmärtäkää. 15Ei ihmistä voi saastuttaa mikään, mikä tulee häneen ulkoapäin. Se ihmisen saastuttaa, mikä tulee hänen sisältään ulos. [ 16Jolla on korvat, se kuulkoon!»]

17Kun Jeesus sitten lähti väkijoukon keskeltä ja tuli kotiin, opetuslapset pyysivät häntä selittämään arvoitukselliset sanansa. 18Hän sanoi heille: »Oletteko tekin noin ymmärtämättömiä? Ettekö käsitä, ettei mikään ulkoapäin ihmiseen tuleva voi saastuttaa häntä? 19Eihän se mene hänen sydämeensä – vatsaan se menee, ja sieltä se sitten ulostuu.» Näin Jeesus teki selväksi, että kaikki ruoka on puhdasta. 20Ja hän jatkoi: »Se mikä tulee ihmisestä ulos, se saastuttaa ihmisen. 21Juuri ihmisen sisältä, sydämestä, lähtevät pahat ajatukset, ja niiden mukana siveettömyys, varkaudet, murhat, 22aviorikokset, ahneus, häijyys, vilppi, irstaus, pahansuopuus, herjaus, ylpeys ja uhmamieli. 23Kaikki tämä paha tulee ihmisen sisältä ja saastuttaa hänet.»

Markus 7:14-23KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä