Suomen Pipliaseura

8.2.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 8.2.2024

TÄSSÄ

Jumala, sinä kutsut minua seuraasi kaiken aikaa. Kutsut kulkemaan askelissasi. Joskus viivyttelen omissa maailmoissani, loitonnan sinut ja kutsusi ja sinä kestät sen. Katselet kauempaa, niin kuin äiti katsoo pientä, joka haluaa kulkea omia polkujaan, mutta palaa nopeasti äidin syliin retkiltään.

. . .

Kiitos, että saan juosta turvaan luoksesi. Luottamuksesi syliin. Vaikka en tunne itseäni aina rakkautesi arvoiseksi.


SANA

Jeesus lähti Tyroksen seudulle. Hän meni erääseen taloon ja toivoi, ettei kukaan saisi tietää siitä. Salailu ei kuitenkaan onnistunut. Hänestä kuuli eräs nainen, jonka tytärtä vaivasi demoni. Nainen tuli heti Jeesuksen luokse ja heittäytyi hänen jalkoihinsa. Nainen ei ollut juutalainen vaan Syyrian foinikialaisia. Hän pyysi Jeesusta karkottamaan demonin hänen tyttärestään. Jeesus sanoi: ”Antaa ensin lasten syödä vatsansa täyteen. Ei ole oikein ottaa leipää lapsilta ja viskata sitä piskeille.” Nainen väitti vastaan: «Herra, saavathan koiranpennutkin olla pöydän alla syömässä lapsilta putoavia muruja.» Silloin Jeesus sanoi naiselle: ”Olipa hyvin sanottu. Mene, demoni on lähtenyt tyttärestäsi.” Nainen meni kotiin ja näki lapsensa makaamassa vuoteella. Demoni oli lähtenyt. (Mark. 7: 24–30)

  • Jeesus halusi piiloutua, olla salassa. Ehkä hän halusi levätä. Kuitenkin ihmiset työntyvät hänen luokseen pyyntöineen ja murheineen, niin kuin nainen hädässään. Jeesus tyrmää hänet loukkaavasti. Onko Jeesus torjunut minut joskus? Tai toinen ihminen? Miltä se on tuntunut?
  • Nainen oli kuitenkin luottavainen ja rohkea. Löytyykö minusta samanlaista rohkeutta puolustaa oikeuksiani epäoikeudenmukaisuuden kohdatessa? Löytyykö minusta luottamusta Jumalaan silloinkin, kun tunnen, että hän torjuu minut?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, tee minusta luottamuksessa rohkea, että rohkenisin astua eteesi täydessä mitassa ja ajaa niiden asiaa, jotka ovat omien demoniensa vankeina ja vallassa.

Raamatunteksti(t)

Foinikialaisnaisen usko

24Jeesus lähti sieltä Tyroksen alueelle. Hän meni erääseen taloon ja halusi pysytellä tuntemattomana, mutta hänen tulonsa ei pysynyt salassa. 25Hänestä kuuli muuan nainen, jonka tytärtä vaivasi saastainen henki, ja nainen tuli heti hänen luokseen ja lankesi hänen jalkoihinsa. 26Hän ei ollut juutalainen, vaan Syyrian foinikialaisia. Hän pyysi Jeesusta ajamaan pahan hengen hänen tyttärestään, 27mutta Jeesus sanoi: »Anna lasten ensin syödä kyllikseen. Ei ole oikein ottaa lapsilta leipä ja heittää se koiranpenikoille.» 28Nainen vastasi tähän: »Herra, saavathan koiratkin pöydän alla syödä lapsilta putoilevia palasia.» 29Silloin Jeesus sanoi hänelle: »Kun noin sanot, mene. Paha henki on lähtenyt tyttärestäsi.» 30Nainen meni kotiin ja näki lapsen makaamassa vuoteella. Paha henki oli lähtenyt hänestä.

Markus 7:24-30KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä