Suomen Pipliaseura

6.4.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 6.4.2024

TÄSSÄ

Olen edessäsi, Jumala. Toisinaan uskoen, toisinaan toivoen, toisinaan kuin pimeään haroen: ”Missä olet? Vai oletko?” Saan olla juuri sellaisena kuin olen. Pinnistämättä tai pusertamatta uskoa tai hengellistä kokemusta itsestäni. Tyhjänä.

. . .

Ole läsnä tyhjyydessäni. Ole läsnä epäuskossani.


SANA

Jeesus oli noussut kuolleista varhain sunnuntaiaamuna. Hän ilmestyi ensiksi Magdalan Marialle, josta hän oli karkottanut seitsemän demonia. Maria meni kertomaan tästä muille Jeesuksen seuraajille, jotka itkivät suruaan. He eivät uskoneet, kun kuulivat, että Jeesus oli elossa ja että Maria oli nähnyt hänet.

Seuraavaksi Jeesus ilmestyi toisessa hahmossa kahdelle oppilaalleen, jotka kävelivät kaupungista maaseudulle. He palasivat kertomaan tapahtuneesta muille, mutta heitäkään ei uskottu.

Lopulta Jeesus ilmestyi kaikille yhdelletoista oppilaalle, kun he olivat aterioimassa. Jeesus moitti oppilaitaan epäuskosta ja itsepäisyydestä, koska he eivät olleet uskoneet niitä, jotka olivat nähneet hänet ylösnousseena. Jeesus sanoi heille: ”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa ilosanomaa kaikille luoduille”. (Mark. 16: 9–15)

  • Oppilaat itkivät eivätkä uskoneet Magdalan Mariaa, eivät myöskään kahta muuta oppilasta, jotka olivat kohdanneet Jeesuksen. He olivat peloissaan, heidän maailmansa oli romahtanut. Lopulta Jeesus ilmestyi näille yhdelletoista ja moitti heitä epäuskosta ja itsepäisyydestä. Mistä Jeesus minua moittii tänään?
  • Onko minulla joskus epäuskoisia ajatuksia? Mitä ajattelen ylösnousemuksesta? Uskonko evankeliumin vai onko uskoni toivon täyttymisen odotusta vai jotakin muuta?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Oppilaat eivät uskoneet, mutta evankeliumi lähti leviämään. Usko ei ole tietoa vaan lepäämistä jonkin suuremman, Jumalan salaisuuden, varassa. Kristus elää ja toimii minusta huolimatta ja minussa.

Raamatunteksti(t)

9Kun Jeesus oli varhain sapatin jälkeisenä päivänä noussut kuolleista, hän ilmestyi ensiksi Magdalan Marialle, josta hän oli ajanut ulos seitsemän pahaa henkeä. 10Maria lähti sieltä ja vei sanan Jeesuksen seuralaisille, jotka itkivät murheissaan. 11He eivät kuitenkaan uskoneet, kun kuulivat, että Jeesus eli ja että Maria oli nähnyt hänet.

12Tämän jälkeen Jeesus ilmestyi hahmoltaan vieraana kahdelle heistä, kun he olivat kulkemassa pois kaupungista. 13Myös nämä menivät viemään toisille sanaa, mutta heitäkään ei uskottu.

14Viimein Jeesus ilmestyi myös yhdelletoista opetuslapselleen heidän ollessaan aterialla. Hän moitti heidän epäuskoaan ja heidän sydämensä kovuutta, kun he eivät olleet uskoneet niitä, jotka olivat nähneet hänet kuolleista nousseena. 15Hän sanoi heille: »Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille.

Markus 16:9-15KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä